Evenepoel, Van Aert, van Vleuten, Kopecky: beleef op Pickx intens het wielerseizoen met de sterren van het peloton!

Sport | Het is stilaan weer uitkijken naar de mooiste veldslagen in het wielrennen. Ook in 2023 zal je live of via herhaling de exploten van de allerbeste wielrenners kunnen volgen op Proximus Pickx. Het spektakel begint op 25 februari met de presentatie van de teams voor de Omloop het Nieuwsblad, zowel van de vrouwelijke als van de mannelijke ploegen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bevestigt Evenepoel in de Giro?

Met de Omloop het Nieuwsblad en de teampresentatie die je kan volgen op Pickx, kunnen de wielerliefhebbers hun favoriete wielrenners herontdekken. Wout van Aert, Mathieu Van der Poel, Dylan van Baarle en Greg Van Avermaet zullen strijden voor de zege in de Vlaamse klassiekers, met als hoogtepunt de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Deze twee klassiekers staan begin april op het programma. Op 18 maart is er echter een eerste monument dat wordt afgewerkt met Milaan-San Remo. Deze eendagswedstrijd staat met stip genoteerd in de agenda van alle wielerliefhebbers.

Naast deze klassiekers zijn er ook de etappekoersen met Parijs-Nice, Tirreno-Adriatico en de Ronde van Catalonië. Remco Evenepoel verdedigt zijn titel op 23 april in Luik-Bastenaken-Luik voordat hij in mei mikt op de overwinning in de Ronde van Italië. Daarna is het uitkijken naar de Ronde van Frankrijk, waar Tadej Pogacar ongetwijfeld revanche zal willen nemen ten opzichte van Jonas Vingegaard.

Na de Tour naderen we al snel het laatste deel van het seizoen en de wereldkampioenschappen op de weg die dit jaar heel vroeg zullen vallen, namelijk begin augustus. De Vuelta wordt de laatste grote ronde van het seizoen voor de voorjaarsklassiekers en een nieuw doelwit voor Remco Evenepoel: de Ronde van Lombardije, op 7 oktober.

Dankzij Proximus Pickx kan je ook een reeks nationale en internationale evenementen volgen het hele seizoen lang op tv of web: de Ronde van Zwitserland, de Ronde van Polen, de Ronde van Duitsland, de Ronde van Burgos, de Gooikse Pijl en een selectie van elite dames koersen in livestream zoals de GP Oetingen.

De grote evenementen van het wielerseizoen zijn te volgen op Pickx maar ook op Eurosport 1 - beschikbaar in het basisaanbod - of de Pickx+ Sports  zenders en Eurosport 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports. Met de Pickx-app kijk je ook waar en wanneer je maar wilt naar je favoriete wedstrijden.

Van Vleuten wil in stijl afscheid nemen

Ook het wielerseizoen voor de dames belooft spektakel op te leveren. Op 25 februari start het ook voor hen met de Omloop het Nieuwsblad en die presentatie zal live te volgen zijn op Proximus Pickx. De dames gaan verder met de klassiekers van Vlaanderen en de Ardennen. In tegenstelling tot de mannen vindt begin mei de eerste grote ronde van het seizoen bij de dames plaats in Spanje.

Tijdens het seizoen kan je exclusief op Pickx elite vrouwen volgen in livestream tijdens deze events: de GP Oetingen, de Brabantse Pijl, Dwars door Vlaanderen en de Scheldeprijs terugvinden. 

Juli wordt een drukke maand met de Giro voor de Tour de France en ten slotte de Glasgow Worlds in augustus. Daar vinden we bij de dames vaak het hele seizoen dezelfde hoofdrolspeelsters, zoals onder meer Annemiek van Vleuten. In 2022 won ze de Omloop Het Nieuwsblad, Luik-Bastenaken-Luik, de Giro, de Tour, de Vuelta en werd ze wereldkampioen. Voor haar laatste seizoen zal ze meer dan ooit gemotiveerd zijn om te eindigen met nog meer eindzeges.

Aan Belgische zijde heeft Lotte Kopecky in 2022 een mijlpaal bereikt met het winnen van de Strade Bianche en vooral de Ronde van Vlaanderen.  

De grote evenementen van het wielerseizoen voor vrouwen zijn te volgen op Pickx maar ook op Eurosport 1 - beschikbaar in het basisaanbod - of op de Pickx+ Sports  zenders en Eurosport 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Om niets te missen, kan je de door Pickx opgestelde kalender van het wielerseizoen raadplegen.

En wil je de wegen berijden waar de sterren van het peloton voorbij komen? Neem dan deel aan de Proximus Cycling Challenge en trek met deze fietstochten doorheen de mooiste streken van België!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top