Liverpool heeft slechte herinneringen aan Real Madrid en Thibaut Courtois

Sport | De tweede reeks van heenwedstrijden in de 1/8e finales van de UEFA Champions League worden deze week gespeeld. Er staan deze week vier wedstrijden op het programma, verspreid over dinsdag en woensdag, waaronder een prikkelend en exclusief duel tussen de laatste twee finalisten van de Beker met de Grote Oren; Liverpool en Real Madrid.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Iedereen herinnert zich nog de heroïsche prestatie van Thibaut Courtois tegen Liverpool in de Champions League-finale van vorig jaar. De doelman van de Rode Duivels hield met een reeks onwaarschijnlijke reddingen de nul op het bord waarna Real Madrid genoeg had aan een doelpunt van Vinicius Jr. om zijn 14e Champions League-titel op zak te steken. Het was de tweede keer in vijf jaar dat de ploeg uit de stad aan de Mersey in deze fase van de competitie moest buigen voor Los Merengues.

Erger nog, de Reds hebben sinds maart 2009 niet meer gewonnen van de mannen uit de Spaanse hoofdstad, goed voor zes opeenvolgende wedstrijden zonder overwinning. Dus toen het tijdens de loting voor de knock-outfase duidelijk werd dat de ploeg van Jürgen Klopp revanche zou kunnen nemen, tikte iedereen in het noordwesten van Engeland de datum van dinsdag 14 februari in zijn agenda in. Eden Hazard en zijn teamgenoten zijn gewaarschuwd: Anfield zal vanavond kolken!

Napoli op zijn Serie A-elan?

Napoli, de autoritaire koploper in de Serie A en winnaar van hun Champions League-poule met onder meer Liverpool, Ajax en Rangers, scoort dan weer beter in de pronostieken dan dan Eintracht Frankfurt in afwachting van hun duel. De Duitsers eindigden in hun groep nipt op de tweede plaats, net achter Tottenham en voor Sporting en Marseille, maar de ploeg onder de leiding van Mario Götze staat slechts zesde in de Bundesliga. Het publiek in het Deutsche Bank Park staat er echter om bekend dat ze een wedstrijd in vuur en vlam kunnen steken en de winnaar van de jongste Europa League zal ook geen vogel voor de kat zijn.

Ook De Bruyne en Lukaku in actie

Woensdag reist ook Manchester City af naar Duitsland, voor een duel tegen RB Leipzig. Ongeslagen in de groepsfase en indrukwekkend zoals altijd, zullen de Citizens opnieuw rekenen op de magie van Kevin De Bruyne om het verschil te maken tegen een team dat momenteel vijfde staat in de Bundesliga. Aan de andere kant hebben Christopher Nkunku en co niets te verliezen tegen een van de favorieten voor de eindoverwinning.

Tot slot zal het Inter Milan van Romelu Lukaku, die nog steeds op zoek is naar zijn beste vorm, proberen zijn problemen in de Serie A even te vergeten door het FC Porto van Sérgio Conceição te verslaan. Terug in het land waar de Portugese coach ooit schitterde, zal hij geen cadeautjes willen uitdelen aan zijn voormalige werkgever en zal hij met de Dragões (Draken) net als twee jaar geleden de kwartfinales willen bereiken.

Het programma van de 1/8e finales in februari op Pickx+ Sports:

Dinsdag 21 februari

Woensdag 22 februari

Volg de UEFA Champions League, met exclusieve wedstrijden Liverpool FC - Real Madrid en Inter - FC Porto, met de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top