Beerschot dreigt met 'drastische maatregelen' na nieuwe waarschuwing van bondsparket

Sport | Een deeltje van de fans van Beerschot VA zorgen voor kopbrekens bij het eigen clubbestuur. De clubafgevaardigden moeten zich namelijk opmaken voor een zevende (!) bezoekje aan het bondsparket nadat een paar onverlaten bier op het veld gooiden tijdens de wedstrijd tegen Lierse.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Datzelfde bondsparket stelde meteen ook al dat bij een volgende inbreuk onmiddellijk wedstrijden achter gesloten deuren zullen geëist worden én dat de 3 thuismatchen achter gesloten deuren die Beerschot voorwaardelijk kreeg, zullen omgezet worden in een effectieve straf.

Met het oog op de titelstrijd zou dat natuurlijk een zure appel zijn om door te bijten voor de club én voor de vele fans die hun ploeg wél op de juiste manier steunen. En dat noopte Beerschot dan ook tot het samenstellen van een stevig statement.

Geen drank?

"Onze fans mogen niet gestraft worden door het asociale gedrag van individuen", klinkt het. "Daarom ziet de club zich genoodzaakt om bij een volgend incident een extra maatregel toe te voegen: Bij de volgende biergooier, zal er geen drank meer toegelaten zijn in de tribunes. Bovendien zal de biergooier individueel gestraft worden door de club. Dit om te vermijden dat al onze fans, opnieuw, gestraft worden door de acties van enkelingen. De club beseft dat het met zo’n drastische maatregel iedereen treft, waaronder ook zichzelf. Daarom roept het zijn fans op om geen bier of andere voorwerpen meer te gooien, maar ook om andere supporters die aanstalten maken om dit te doen, daarop aan te spreken."

Zondag wacht er al meteen een pittige test voor club én fans. Want dan staat de topper tegen RWDM op het programma. Bij verlies dreigt Beerschot uit de titelrace te vallen; bij winst doen de Mannekes weer helemaal mee. De spanning zal dus te snijden zijn op het Kiel.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top