Madonna slaat terug na aanhoudende kritiek op haar uiterlijk

Muziek | Voor het eerst heeft de 64-jarige popster Madonna zich uitgesproken over de aanhoudende kritiek op haar uiterlijk. Na haar verschijning op de Grammy's werd er online volop gedebatteerd over haar "vreemde look" zonder rimpels. De superster bijt nu van zich af op Instagram. "In deze wereld worden wilskrachtige, hardwerkende vrouwen boven de 45 jaar afgestraft", schrijft ze.

Door Belga

Deel dit nieuws

Madonna had kort het podium betreden om de Grammy uit te reiken voor het beste duo van het jaar. Die ging naar Sam Smith en Kim Petras, de allereerste trans vrouw die een beeldje in ontvangst mocht nemen. "Het was een eer voor mij om Kim Petras en Sam Smith te mogen voorstellen op de Grammy's. Ik wou eerst de laatste award geven voor Album van het jaar, maar ik vond het belangrijker dat ik de eerste trans vrouw die op de Grammy's zou optreden zou introduceren - een historisch moment! En ze won nog een Grammy ook!", schrijft Madonna op Instagram, naast een video van haar met onder meer Cardi B, Sam Smith en Honey Dijon.

"In plaats van jullie aandacht te richten op wat ik vertelde in mijn speech, die ging over mijn bedanking aan de onverschrokkenheid van artiesten zoals Sam en Kim, kozen veel mensen ervoor om enkel te praten over close-upfoto's van mij, genomen met een camera met een grote lens die ieders gezicht zou vervormen!", gaat Madonna verder.

Madonna laat de kritiek alvast niet aan haar hart komen. "Ik heb me nog nooit verontschuldigd voor een van mijn creatieve keuzes, noch voor de manier waarop ik eruitzie of hoe ik mij kleed. Daar ga ik nu ook niet mee beginnen. Ik word al naar beneden gehaald door de media sinds de start van mijn carrière. Ik begrijp dat dit allemaal een test is, en ik neem met veel plezier het voortouw zodat vrouwen na mij het gemakkelijker hebben", besluit de artiest standvastig.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top