Geen Thibaut Courtois in finale WK voor clubs

Voetbal | Thibaut Courtois zakt niet af naar het Marokkaanse Rabat, waar Real Madrid het zaterdag in de finale van het WK voor clubs opneemt tegen het Saoedische Al Hilal, zo meldt de Madrileense huiskrant Marca woensdag.

Door Belga

Deel dit nieuws

De doelman van de Rode Duivels tastte zondag tijdens de opwarming voor het competitieduel tegen Mallorca naar de lies. Hij kon niet spelen en zag zijn ploeggenoten met 1-0 verliezen. Maandag onderging Courtois een echografie. Die bracht een lichte blessure aan de linkeradductoren aan het licht. Dinsdag volgde nog een MRI-scan. Uiteindelijk oordeelde Real na de onderzoeken dat Courtois best in Spanje blijft om te revalideren. Volgens Marca zou hij op 18 februari opnieuw speelklaar kunnen zijn voor het duel tegen Osasuna, drie dagen voor de clash op Anfield tegen Liverpool, in de achtste finales van de Champions League. Nog eens vijf dagen later volgt de stadsderby tegen Atlético, de week erop is er de Clasico tegen FC Barcelona in de halve finales van de Copa del Rey.

Eder Militao en Karim Benzema daarentegen zijn wel voldoende hersteld en reizen volgens Marca donderdag naar Marokko. Real Madrid plaatste zich woensdag voor het eerst sinds 2018 voor de finale van het WK voor clubs. In het Moulay Abdallahstadion in het Marokkaanse Rabat haalde de Koninklijke het in zijn eerste wedstrijd op dit WK met 1-4 van het Egyptische Al Ahly, de verliezende finalist van de Afrikaanse Champions League.

Real Madrid is recordhouder met vier eindzeges, de Koninklijke hoopt op een vijfde. De Madrilenen kunnen de tiende Champions League-winnaar op een rij worden die het toernooi wint. Real Madrid won het WK voor clubs in 2014, 2016, 2017 en 2018, toen het ook voor het laatst in de finale stond. Telkens Real in de finale stond, won het die ook.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top