Hesters uit afvallingskoers van EK baanwielrennen gehaald wegens "gevaarlijk rijgedrag"

Wielersport | Op de eerste dag van de Europese kampioenschappen baanwielrennen in het Zwitserse Grenchen werd de Belg Jules Hesters zesde in de afvallingskoers na een declassering. Het goud was voor de Duitser Tim Torn Teutenberg.

Door Belga

Deel dit nieuws

Hesters, een specialist in de afvallingskoers met onder meer drie Europese beloftetitels op zijn palmares, wist alle afvallingen te overleven tot er nog maar zes renners in wedstrijd waren. Op dat moment werd de Oost-Vlaming echter door de wedstrijdjury uit de race gehaald, en dat "wegens gevaarlijk rijgedrag tijdens de race". Na die declassering is Hesters zesde in de uitslag.

Goud ging aan het einde naar de Duitser Tim Torn Teutenberg, die de slotsprint won voor de Portugees Rui Oliveira. De Nederlander Philip Heijnen veroverde brons, de Italiaanse wereldkampioen afvallingskoers Elia Viviani werd vijfde.

Hesters was de laatste Belg die vanavond in actie kwam tijdens de Europese kampioenschappen baanwielrennen. Donderdag is het de beurt aan Lotte Kopecky (afvallingskoers), Nicky Degrendele en Julie Nicolaes (sprint), Robbe Ghys (puntenkoers) en de Belgische achtervolgingsploeg bij de mannen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top