Wat na de reguliere CPL-competitie? Hoe worden de play-offs georganiseerd?

Challenger Pro League | ANa dit weekend zit de reguliere competitie er al op in de Challenger Pro League. Vanaf dan gaat de competitie over in een promotie play-off en een degradatie play-off. Maar hoe zitten die play-offs nu weer juist in elkaar?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zoals algemeen geweten gaan de beste zes teams van de reguliere competitie de titelstrijd aan. Zij zullen elk nog 2x tegen elkaar spelen (10 matchen in totaal) om de kampioen te bepalen.

Belangrijk om weten is dat de punten die behaald zijn in de reguliere competitie ook het startsaldo zal zijn voor de play-offs. Er is dus geen halvering van de punten. Daarnaast promoveert dit seizoen enkel de ploeg die na de promotie play-offs helemaal bovenaan staat. Het nummer twee speelt geen barrages met een 1A-team.

Beloftenteams mogen deelnemen aan de promotie play-offs (Club NXT is reeds gekwalificeerd), maar zij kunnen niet promoveren.

De zes teams die het minst goed presteerden tijdens de reguliere competitie gaan de strijd tegen de degradatie aan. Ook zij spelen elk 2x tegen elkaar (10 matchen in totaal) en ook hier worden de punten van de reguliere competitie behouden. De ploeg die na de degradatie play-offs laatste staat; degradeert naar eerste nationale (hoogste amateurliga).

In tegenstelling tot bij de promotie play-offs worden de beloftenteams hier wel meegeteld. Als één van de U23-teams straks dus als laatste eindigt, dan degradeert het uit 1B.

De eerste speeldag van de twee reeksen staat gepland in het weekend van 25 en 26 februari. Ten laatste in het weekend van 13 en 14 mei kennen we de kampioen én de degradant.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top