Imke Courtois zwanger van eerste kindje

Films | Ex-voetbalster en analiste Imke Courtois is in verwachting. Dat komt als een verrassing omdat ze geen relatie heeft. "Ik wist al van vroeg dat ik ooit mama wil worden", klinkt het.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Binnen enkele maanden loopt er hier een kleine, grote verantwoordelijkheid rond", begint Imke Courtois haar persbericht. De 34-jarige Sporza-presentatrice en voormalige Red Flame heeft ervoor gekozen om alleenstaande moeder te worden en haar avontuur begint binnenkort. "Ik word alleenstaande mama en ik kijk er enorm naar uit", klinkt het.

Ze legt uit dat het een weloverwogen beslissing was. "Ik wist al van vroeg dat ik ooit mama wil worden, maar ik ben daar zeer doordacht mee omgesprongen. Ik wilde eerst mijn voetbalverhaal schrijven, financieel wat zekerheid opbouwen en voldoende rust bij mezelf vinden om meer structuur in mijn leven toe te laten", verduidelijkt ze.

De voetbalanaliste is lang niet de enige die voor een BAM-traject (bewust alleenstaande moeder, nvdr.) kiest. Uit recente cijfers van het UZ Gent, het UZ Brussel, het ZNA Middelheim en het UZ Leuven blijkt dat er ongeveer 30 procent tot soms wel 50 procent meer aanvragen zijn dan voor de coronacrisis.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top