Vercauteren is TD met ambitie: "Een prijs winnen is altijd mijn uitdaging"

Rode Duivels | Voor Frank Vercauteren was het een terugkeer naar de Belgische Voetbalbond, nadat hij in 2008 en 2009 al voor de KBVB werkte, eerst als assistent van René Vandereycken en na diens ontslag als T1 ad interim tot de komst van Dick Advocaat.

Door Belga

Deel dit nieuws

"De beslissing om geen trainer meer te zijn, zat al een tijdje in mijn hoofd", gaf de kersverse technische directeur van de KBVB vandaag in Tubeke toe. "Ik ben echter eerder het type dat niet de hele tijd achter zijn bureau zal zitten, maar ook wel eens op het gras zal staan. Wat niet wegneemt dat ik mijn plaats hier ken: ik ben sportdirecteur en Domenico Tedesco is trainer. Ik ben hier niet om zijn werk te doen. Ik ben er wel om te helpen, naast hem, in de schaduw. Onze ideeën komen heel hard overeen. Nu zullen we afspraken maken, taken verdelen... Voorlopig is het te vroeg om over details te praten."

Vercauteren komt met de nodige ambitie naar Tubeke afgezakt. "Een prijs winnen, dat is altijd de uitdaging die ik me ergens stel. Ik wil het Belgische voetbal in het algemeen beter maken. Deel uitmaken van een ploeg die resultaten kan neerzetten. We willen verderwerken met het potentieel dat voorhanden is en daar ook resultaten mee behalen. Nog iets meer wedstrijden winnen en verder geraken op de toernooien, maar we moeten ook realistisch zijn."

Vercauteren is niet van plan zich permanent in België te vestigen. Hij wil pendelen tussen ons land en Rusland, waar zijn vrouw en dochter verblijven. "Mijn gezin zal in Rusland blijven. Zij hebben een Belgisch visum tot komende zomer, dus kunnen ze op bezoek komen. Ik heb een Russisch visum tot november. Het valt nog te bekijken wat er nadien zal gebeuren. We kunnen elkaar ook halverwege ontmoeten, zoals bijvoorbeeld in Istanboel."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top