Tedesco ziet zichzelf niet als een laptoptrainer: "Al hou ik wel van dat woord"

Rode Duivels | Domenico Tedesco wordt in de media vaak omschreven als een laptoptrainer, een jonge coach die zijn heil zoekt in data. De 37-jarige Italiaanse Duitser ziet dat echter anders.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Laptoptrainer, ik hou wel van dat woord. Ik denk dat het Mehmet Scholl was die het destijds als eerste gebruikte", vertelde hij vandaag bij zijn persvoorstelling in Tubeke. "Ja, ik gebruik een pc, zoals elke andere coach. Maar ik slaap niet met mijn laptop. Het belangrijkste is een connectie te hebben met de mensen, een sociale atmosfeer te creëren en daar heb je geen laptop voor nodig. Ik zou mezelf dus zo niet omschrijven."

In de media wordt Tedesco omschreven als een aanvallende coach, met 3-4-1-2 als favoriete opstelling. Opzoekwerk leert echter dat de coach nogal graag van opstelling wisselt en ook geen schrik heeft om vanuit de organisatie te voetballen. "Voor onze eerste interland hebben we slechts twee sessies. Dat geeft ons amper tijd en dus moet je enkele basisprincipes in het team slijpen: compact spelen en de ploeg op dezelfde manier laten denken, in balbezit en -verlies. Ik weet dus nog niet welke tactiek het zal worden. Het hangt van de spelers af, waarin zij zich comfortabel voelen. Het maakt niet veel uit of het dan met drie of vier achterin zal zijn."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top