Eli Iserbyt: "Laurens Sweeck moest gediskwalificeerd worden"

Wielersport | Eli Iserbyt was furieus toen hij vandaag als vijfde finishte in de 15e Parkcross in Maldegem. De nummer drie van het voorbije WK keerde na het overschrijden van de meet meteen om en ging zijn gal spuwen bij de voorzitter van de UCI-wedstrijdjury, Patrick Demunter.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Laurens Sweeck moet gediskwalificeerd worden. Hij reed me in de hekken. Dit kan niet. Het is niet de eerste keer dat hij iets ongeoorloofd doet in de cross. Het was net hetzelfde als in Otegem. Sweeck mag niet op het podium staan. Doe maar navraag", fulmineerde Iserbyt richting Demunter.

In Otegem, daags na het BK in Lokeren waar ook al een akkefietje was tussen de begeleiders van Sweeck en Michael Vanthourenhout, zou Sweeck zich ook al eens breed gemaakt hebben. Toen was Vanthourenhout furieus omdat die in de materiaalpost werd gedrongen. Volgens Iserbyt was hij woensdag het slachtoffer. Daarom eiste hij dat de wedstrijdjury Sweeck zou gediskwalificeren.

De UCI-wedstrijdcommissarissen overlegden even na de uitleg van Iserbyt. Er werd raad gevraagd aan de commissaris die ter hoogte stond van de materiaalpost waar het manoeuvre van Sweeck zou hebben plaatsgevonden. Maar niemand had iets onreglementair opgemerkt en zo bleef de uitslag ongewijzigd. Hij werd dus vijfde na Vanthourenhout, Sweeck, Ryan Kamp en Niels Vandeputte. Iserbyt reed, toen hij hoorde dat hij zijn gram niet zou halen, meteen weg en wou geen interview meer geven. Of het nog goed komt tussen de clan Sweeck en een deel van de Pauwels Sauzen-Bingoalformatie is nu maar de vraag. Na het WK leken de plooien tussen beide partijen gladgestreken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top