Michael Vanthourenhout klopt Laurens Sweeck in Parkcross Maldegem

Wielersport | Michael Vanthourenhout (Pauwels Sauzen-Bingoal) heeft vandaag de Parkcross in Maldegem gewonnen. De 29-jarige Belgische en Europese kampioen haalde het met vier seconden voorsprong op Laurens Sweeck (Crelan-Fristads). Elf seconden na Vanthourenhout werd zijn Nederlandse teamgenoot Ryan Kamp derde. Niels Vandeputte eindigde als vierde, voor Eli Iserbyt. Laatstgenoemde was na de cross furieus, hij ging verhaal halen bij de wedstrijdcommissarissen. Na raadpleging seponeerden die de klacht omdat ze niets onreglementair opgemerkt hadden.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Parkcross in het Sint-Annapark werd een ware vliegmeeting. Van bij de start vormde zich een omvangrijke kopgroep. Dat gezelschap ranselde Eli Iserbyt helemaal uit elkaar net voor halfweg. De renner van Pauwels Sauzen-Bingoal sloeg een kloof op onder anderen Laurens Sweeck, Michael Vanthourenhout, Ryan Kamp, Vincent Baestaens, de Zwitser Kevin Kuhn, Emiel Verstrynge en Toon Vandebosch. Met nog vier ronden te rijden, telde Iserbyt zowat 10 seconden voorsprong op het trio Sweeck, Vanthourenhout en Kamp. Sweeck zat dus andermaal in de tang van de Pauwels Sauzen-Bingoalrenners. Hij moest het werk in de achtervolging op Iserbyt alleen opknappen. Laatstgenoemde maakte echter een foutje en werd voorbijgereden door Sweeck. Die trok de voorlaatste ronde in met een kleine voorsprong op Vanthourenhout, Iserbyt en Kamp. 

Bij het ingaan van de slotronde hadden Sweeck en Iserbyt een kleine voorgift op Vanthourenhout. Wat verderop volgde Kamp. Er werd voorin gebikkeld op het scherpst van de snee, en daar maakte Vanthourenhout netjes gebruik van. Het verhaal van de derde hond en het been dus. De naar Wetteren verkaste West-Vlaming haalde het afgescheiden voor Sweeck en Kamp. Meteen de zevende zege van het seizoen voor Vanthourenhout, die al eens in 2016 het zegegebaar mocht maken in Maldegem.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top