Thierry Henry niet langer assistent-bondscoach van de Rode Duivels

Rode Duivels | Thierry Henry is niet langer assistent-bondscoach van de Rode Duivels, zo bekende Peter Bossaert, CEO bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond, vandaag bij de persvoorstelling van kersvers bondscoach Domenico Tedesco en technisch directeur Frank Vercauteren in het nationaal oefencentrum in Tubeke.

Door Belga

Deel dit nieuws

"We hebben wel nog met Thierry gesproken, omdat we zijn mening waarderen en hij inzit met de toekomst van de nationale ploeg. Maar hij zal geen rol meer spelen in de staf", aldus Bossaert. "We waarderen het werk dat hij geleverd heeft."

De intussen 45-jarige Fransman keerde in de zomer van 2021 terug bij de nationale ploeg, na een afwezigheid van tweeënhalf jaar. Henry moest de technische staf op de eerste plaats versterken voor het EK, waar de Belgen in de kwartfinales tegen Italië uitgeschakeld werden. Nadien werd er echter al snel gepraat over een verlenging, die er uiteindelijk ook kwam, tot en met het WK van eind vorig jaar in Qatar. Nadien schoven heel wat Rode Duivels hem naar voren als kandidaat-bondscoach, maar de Belgische bond had andere plannen. Henry diende zijn kandidatuur voor de vacante post overigens niet in.

Voormalig Rode Duivel Thomas Vermaelen hoopt de bond wel aan boord te houden. "Onze grootste wens is met hem wel verder te gaan", aldus Bossaert. "Thomas is een monument voor ons."

De verwachting is dat Tedesco met Andreas Hinkel als zijn vaste T2 en keeperstrainer Max Urwantschky twee assistenten zou meebrengen naar België. Maar zij zijn nog in onderhandeling omtrent de afhandeling van hun contract bij hun vorige werkgever.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top