België wordt 14e in gemengde aflossing op WK biatlon

Nieuws | De Belgische biatleten zijn vandaag op de 14e plaats geëindigd in de gemengde aflossing op het WK in het Duitse Oberhof.

Door Belga

Deel dit nieuws

Noorwegen, met Ingrid Landmark Tandrevold, Marte Olsbu Roeiseland, Sturla Holm Laegreid en Johannes Thingnes Boe, verlengde zijn wereldtitel ondanks een strafronde en 9 schietfouten. Italië (6 schietfouten) werd tweede op 11.6 seconden. Frankrijk (9 schietfouten) vervolledigde het podium op 55.9. België (6 schietfouten) strandde op 4:01.0 van de Noren, de regerende olympische kampioenen.

Lotte Lie, als tiende gestart, bleef foutloos bij het schieten. Na 6 kilometer tikte ze Maya Cloetens aan in 12e positie. Cloetens maakte drie schietfouten en lanceerde Thierry Langer als 14e. Langer (1 schietfout) moest een plek prijsgeven, waarna Florent Claude (2 schietfouten) als 14e over de meet kwam. Met 6 schietfouten behoorde België met het geweer tot de beste landen. 

Op het vorige WK in 2021 in het Sloveense Pokljuka werden de Belgen 21e in de gemengde aflossing. Toen bestond het team uit Langer, Claude, Lie en Rieke De Maeyer.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top