Elise Mertens grijpt naast ticket voor kwartfinales WTA Abu Dhabi

Sport | Elise Mertens (WTA 32) heeft zich vandaag niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales van het WTA-toernooi in Abu Dhabi (hard/780.637 dollar).

Door Belga

Deel dit nieuws

In de tweede ronde raakte Mertens niet voorbij het Russische vierde reekshoofd Veronika Kudermetova (WTA 11). Het werd 6-1 en 7-5 na 1 uur en 34 minuten. In de tweede set knokte Mertens zich van een 5-2 achterstand nog terug tot 5-5, maar uiteindelijk maakte Kudermetova het af in twee sets.

Het was het zesde onderlinge duel tussen de 27-jarige Mertens en de 25-jarige Kudermetova, voormalige dubbelpartners. Mertens leidde met 4-1 maar had wel ook hun laatste ontmoeting verloren, in 2021 in Rome.

Mertens is in Abu Dhabi nog actief in het dubbeltoernooi. Aan de zijde van de Zwitserse Belinda Bencic staat ze in de tweede ronde (kwartfinales). Daarin treffen ze de Japanse Shuko Aoyama en de Taiwanese Hao-Ching Chan. 

Kudermetova speelt om een ticket voor de laatste vier tegen de Tsjechische Barbora Krejcikova (WTA 30) of haar landgenote en achtste reekshoofd Liudmila Samsonova (WTA 19).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top