Belgische teamsprintsters plaatsen zich voor volgende ronde EK baanwielrennen

Wielersport | Tijdens de middagsessie van de eerste dag van de Europese kampioenschappen baanwielrennen in het Zwitserse Grenchen hebben de Belgische teamsprintsters en achtervolgers zich vandaag geplaatst voor de volgende ronde.

Door Belga

Deel dit nieuws

In de kwalificaties van de teamsprint bij de vrouwen eindigde België met een tijd van 0:49.083 als zesde van negen ploegen. Daarmee plaatsten ze zich voor de volgende ronde van vanavond, waarin ze het opnemen tegen de Britten, die de derde tijd hebben neergezet. Elke Vanhoof, Valerie Jenaer en Nicky Degrendele werkten in de kwalificaties de teamsprint af voor België, en dat was een primeur: het was voor de eerste keer in de EK-geschiedenis dat ons land in actie kwam in de teamsprint voor vrouwen.

Zoals verwacht plaatste ook de Belgische achtervolgingsploeg bij de mannen zich voor de volgende ronde in hun kwalificaties. Tuur Dens, Gianluca Pollefliet, Noah Vandenbranden en Thibaut Bernard klokten een tijd van 3:55.583, en werden daarmee zesde op tien deelnemende landen. In de volgende ronde komen de Belgische achtervolgers morgen uit tegen Zwitserland, dat als zevende geëindigd is in de kwalificaties. 

De Europese kampioenschappen baanwielrennen in Grenchen gaan woensdagavond verder. Naast de teamsprintsters komen dan ook Shari Bossuyt (scratch) en Jules Hesters (afvallingskoers) in actie voor België.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top