Annemarie Worst wint voor de derde opeenvolgende keer in Maldegem

Wielersport | Annemarie Worst (777) heeft vandaag de Parkcross in het Oost-Vlaamse Maldegem op haar naam gebracht. Ze deed dit voor de derde keer op rij. De 27-jarige Nederlandse haalde het solo, nadat ze in de voorlaatste ronde haar metgezellen van zich afschudde. Net als vorig jaar werd Manon Bakker tweede. Denise Betsema vervolledigde het Nederlands podium. Inge van der Heijden werd vierde, voor Laura Verdonschot.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het was Verdonschot die goed wegschoot en het hele pak op sleeptouw nam. Achter haar volgden onder anderen Annemarie Worst, Lenonie Bentveld, Inge van der Heijden, Manon Bakker, de Britse Anna Kay, Marion Norbert Riberolle, Denise Betsema en Alicia Franck. Norbert Riberolle kwam vervolgens ten val, schaafde zich aan de linkerzijde en verloor meteen voeling met de kop van de wedstrijd. Op de razend snelle omloop werd niet gewacht door het leidende trio Van der Heijden, Bakker en Worst. Verdonschot begon als vierde aan de tweede ronde en werd achternagezeten door onder meer Kay en Betsema. Nog wat verder reden Bentveld en de Italiaanse Francesca Baroni, die een ietwat mindere start had genomen. 

Het trio voorin werd in de derde van in totaal acht af te leggen ronden herleid tot een duo: Bakker en Van der Heijden. Worst had zich op een technische strook verslikt en nam Betsema mee op sleeptouw. Verdonschot bleef knokken voor haar vijfde plaats. Worst slaagde erin om opnieuw haar plaatsje voorin op te eisen en zo kregen we weer een leidend drietal. Ook Betsema maakte de oversteek naar voren en op die manier dikte de kopgroep aan tot vier rensters. Dat bleef zo tot de voorlaatste ronde. Dan ging Worst versnellen en zij haalde het licht afgescheiden van de rest.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top