Ons elftal van de week

Sport |

Op de voorlaatste speeldag blijven de teams in de Challenger Pro League het spannend maken. De tickets voor de promotie-play-off zijn nog niet allemaal uitgedeeld.

RSCA Futures en Lommel verdeelden de punten vrijdagavond. Martínez zorgde na minder dan een half uur spelen al voor een dubbele voorsprong voor Lommel. Na een kwartier vond Henkens de Costa Ricaan met een uitstekende diepe bal. Martínez werkte de 0-1 goed af. De 0-2 was makkelijker: de jonge Mauves kregen een schot niet verwerkt waardoor Martínez makkelijk kon binnentikken. RSCA Futures kwam weer in de partij. Rond het uur trapte rechtsback Abdulrazak de 1-2 hard tegen de touwen. In de toegevoegde tijd was het opnieuw raak voor de 20-jarige Abdulrazak. Met een knappe trap legde hij de 2-2-eindstand vast.

Mbokani had maar vijf minuten nodig om de score te openen tegen Jong Genk. Het is al het zevende doelpunt voor de Congolese spits in twaalf wedstrijden. Maar twintig minuten later stond het toch weer gelijk. Geusens kreeg te veel tijd en haalde vanop afstand uit. Een knap doelpunt van de 20-jarige middenvelder, en al zijn vijfde van het seizoen. Na de rust volgde ook de 2-1 voor Jong Genk. Kelvin John bereide de goal voor, Cutillas-Carpe werkte eenvoudig af. Pas in de voorlaatste minuut kon Beveren de scheve situatie rechtzetten. Hoggas legde de bal klaar voor invaller Ribeiro Costa die de bal mooi in de linkerbovenhoek plaatste. Beveren blijft zo tweede in het klassement.

RWDM blijft leider in de Challenger Pro League. De Brusselaars wonnen zaterdag met 3-1 van SL16 FC. Alexis De Sart zette zijn team na 26 minuten op voorsprong met een mooie harde trap in de hoek. Na een uur spelen maakte SL16 FC gelijk. Banse mocht een vrije trap nemen en werkte die vanop meer dan twintig meter prima af. Ook Botella scoorde op een fraaie manier. De Franse middenvelder nam de bal al draaiend aan, dribbelde voorbij zijn verdediger en werkte de 2-1 af. In het slot scoorde ook Biron nog voor RWDM. De competitieleider wint voor de vijfde opeenvolgende keer.

Lierse Kempenzonen nam het zaterdag op tegen Beerschot. Een doelpuntenfestival werd het niet, want het waren vooral verdedigers die erbovenuit staken. Konstantopoulos creëerde gevaar met goede diepe passes en aan de andere kant liet Pupe zich opmerken. Het enige doelpunt van de wedstrijd van Tabekou viel net voor de rust. In de tweede helft probeerde Beerschot nog om gelijk te maken maar dat lukte niet. Beerschot blijft wel derde op vijf punten van leider RWDM.

Club NXT is zeker van de promotie-play-off. De Jonge Bruggenaren wonnen met 1-0 van Lommel en spelen dus met zekerheid ook volgend seizoen in de Challenger Pro League. Pérez kopte de eerste goede kans van Club NXT tegen de lat en enkele minuten later trapte hij naast. In de tweede helft creëerde ook Virton enkele kansen maar het bleef 0-0. In het slot was het dan toch raak. In minuut 82 kopte Ordóñez de vrije trap van Talbi binnen. Dankzij de 1-0-overwinning blijft Club NXT vierde in het klassement.

Deinze moest zondag winnen van Dender om nog kans te maken op de top zes. Dender begon het beste aan de wedstrijd. Na vijf minuten spelen probeerde Hens het met een afstandsschot. De bal week af en raakte de doelpaal. Dender bleef de gevaarlijkste ploeg. De doelman van Deinze werd aan het werk gezet en moest werken om zijn netten schoon te houden. Dat lukte ook, en in de voorlaatste minuut scoorde Deinze zelfs. Hendrickx trapte een afvallende bal zonder twijfelen tegen de touwen. Met de 0-1-zege blijft Deinze achtste. De Oost-Vlamingen tellen twee punten minder dan nummer zes Lommel.