Red Panthers behouden uitzicht op kwartfinales na winst tegen Namibië

Sport | Op het WK zaalhockey in het Zuid-Afrikaanse Pretoria hebben de Indoor Red Panthers (FIH 15) woensdag met 2-1 gewonnen van Namibië (FIH 9). Daardoor blijven ze in de running voor een plaats in de kwartfinales.

Door Belga

Deel dit nieuws

Alle goals vielen in het laatste kwart. Kapitein Laurine Delforge, een internationale ref die onder meer op de Spelen in Tokio actief was, opende na 32 minuten de score. Azaylee Phylander maakte kort voor het einde (40.) gelijk na een strafcorner, maar in de allerlaatste seconden bezorgde France De Mot met een omgezette strafcorner de Belgen alsnog de winst.

De Panthers verloren eerder met 6-1 van Tsjechië (FIH 5) en met 3-0 van Oekraïne (FIH 4) en wonnen met 5-2 van Kazachstan (FIH 11). Met zes punten uit vier matchen stoten de Belgen mits een gelijkspel tegen Canada (FIH 16) donderdag door naar de top acht.

"We hebben morgen tegen Canada nog een punt nodig", wist ook de Belgische bondscoach Maxi Garreta. "We zullen het resultaat van de andere wedstrijden niet kennen omdat we de dag op gang trappen met ons duel tegen de Canadezen, maar het is niet echt een nadeel. We hebben ons lot in handen om bij de beste vier teams in de groep te eindigen en de kwartfinales te halen."

Het stevige weerwerk van Namibië kwam niet als een verrassing voor Garreta. "We hadden zo'n felbevochten strijd verwacht tegen het negende land ter wereld, dat nog nooit met meer dan twee doelpunten verschil had verloren. Het was een tactisch steekspel waarin de doelvrouwen cruciaal waren. De sleutel tot succes hadden onze strafcorners moeten zijn, maar we hebben die niet benut, ook al was het op zo'n fase dat we in de laatste seconde de winst pakten."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top