Zelenski bedankt Britten, en in het bijzonder Boris Johnson, voor steun

Nieuws | Tijdens een ontmoeting met de Britse premier Rishi Sunak heeft Volodimir Zelenski aangedrongen op "noodzakelijke wapens" om de Russische invasie te stoppen. In het parlement bedankte de Oekraïense president het Verenigd Koninkrijk, en in het bijzonder voormalig premier Boris Johnson, voor de steun tijdens de oorlog.

Door Belga

Deel dit nieuws

Zelenski benadrukte bij Sunak "het belang voor Oekraïne om van de bondgenoten de nodige wapens te krijgen om het Russische offensief te stoppen en alle tijdelijke bezette Oekraïense gebieden te bevrijden", aldus het Oekraïense presidentschap in een verklaring na afloop van de ontmoeting tussen de twee leiders.

Zelenski sprak woensdag ook een deel van het parlement toe in Westminster Hall. "Londen stond vanaf de eerste dag aan de kant van Kiev", aldus Zelenski. Hij bedankte ook uitdrukkelijk voormalig premier Boris Johnson, die verschillende keren naar Oekraïne was gereisd en een hechte band heeft uitgebouwd met de Oekraïense president. "Boris, je bent erin geslaagd anderen te verenigen op een moment dat het volstrekt onmogelijk leek", sprak Zelenski.

Zelenski uitte verder ook zijn dankbaarheid voor de Britse wapenleveringen en heeft vertrouwen in een goede afloop van de oorlog. "Vrijheid zal het halen! We weten dat deze overwinning de wereld zal veranderen. Het zal een overwinning zijn die de wereld al lang nodig heeft."

De trip van Zelenski naar het Verenigd Koninkrijk werd woensdagmorgen pas bekendgemaakt. Later op de dag wordt de president ook ontvangen door koning Charles.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top