Derde dag van Bangladesh-missie koningin Mathilde in teken van klimaatverandering

Nieuws | De derde dag van de humanitaire missie van koningin Mathilde in Bangladesh stond woensdag in het teken van de klimaatverandering, waarvoor het land bijzonder gevoelig is. De koningin bracht onder meer een bezoek aan een zuiveringsinstallatie voor drinkwater en een van de grootste mangrovebossen ter wereld.

Door Belga

Deel dit nieuws

Bangladesh wordt jaarlijks geteisterd door natuurrampen, met name overstromingen en cyclonen. De stijging van de zeespiegel en de erosie bedreigt de helft van het grondgebied, dat bovendien tot de dichtstbevolkte regio's ter wereld behoort. Tijdens een helikoptervlucht naar het Khulna District, ten zuidwesten van Bangladesh, kon de koningin met eigen ogen zien hoe het grondgebied bedreigd wordt.

In Sutarkhali Union maakte de koningin kennis met het LoGIC-project, dat kwetsbare gemeenschappen en lokale overheden ondersteunt bij de ontwikkeling van oplossingen en aanpassingen ten gevolge van de klimaatverandering. Vooral verzilting en het gebrek aan zuiver drinkwater zijn er erg problematisch. Mathilde ontmoette er ook de lokale bevolking en bezocht een zuiveringsinstallatie die hen van drinkwater voorziet. Ook bezocht ze het mangrovebos van de Sundarbans, een van de grootste mangrovebossen ter wereld. Het bos is uiterst belangrijk voor de plaatselijke bevolking omdat het een barrière vormt tegen de natuurrampen en erosie.

De koningin sloot haar werkbezoek woensdag af met een ontmoeting met de president Z.E. Abdul Hamid.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top