Syrische hulporganisatie Witte Helmen vraagt hulp van internationale gemeenschap

Nieuws | De Syrische hulporganisatie Witte Helmen, die actief is in gebied dat door rebellengroeperingen gecontroleerd wordt, heeft woensdag de internationale gemeenschap opgeroepen om hulp te sturen. Het is een race tegen de klok om mensen die nog vast zitten na de zware aardbevingen in Turkije en Syrië levend onder het puin te halen.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Wij roepen de internationale gemeenschap op verantwoordelijkheid te nemen voor de burgerslachtoffers. We hebben internationale reddingsteams nodig om onze gebieden binnen te gaan", verklaarde Mohammad al-Shebli, een woordvoerder van de Witte Helmen aan AFP. "Het is een race tegen de klok, elke seconde sterven er mensen onder het puin."

Volgens de hulporganisatie zijn nog honderden families vermist of zitten ze vast onder het puin. "Wij hebben geen speurhonden die weten onder welke ingestorte gebouwen slachtoffers zich bevinden", klinkt het nog. De reddingswerken in het rebellengebied verlopen zeer langzaam bij gebrek aan adequaat materiaal.

Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken maakte dinsdagavond bekend dat het nog eens 800.000 pond (ruim 900.000 euro) extra zal schenken aan de Witte Helmen.

Ondertussen is de dodentol in Turkije en Syrië samen gestegen tot meer dan 9.500. In Turkije werden 6.957 lichamen van onder het puin gehaald en geborgen, in Syrië gaat het om 2.547 dodelijke slachtoffers.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top