Kan Felipe Avenatti wraak nemen op Standard?

Sport | In de voorbije zomer keerde Felipe Avenatti van Standard terug naar KV Kortrijk. Dit weekend wacht hem opnieuw een trip naar Luik, een club waar hij het erg moeilijk had. Ondertussen is de Uruguayaan opnieuw op z’n best, kan hij zijn oude club daarmee kloppen?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Terwijl KV Kortrijk bezig is aan een moeilijk seizoen onderaan het klassement, kan Felipe Avenatti opnieuw een beetje glimlachen. Sinds het begin van het seizoen kan hij weer scoren. Hij maakte sindsdien al zes doelpunten, zijn beste prestatie sinds het seizoen 2018-2019 toen hij 8 keer scoorde in 21 wedstrijden in de reguliere competitie. Nadien maakt hij nog eens 7 doelpunten in evenveel wedstrijden in Play-off 2.

De speler is dus bezig aan een echte wederopstanding na jaren van hard werken. Zijn tijd bij Standard was in alle opzichten een mislukking, want Avenatti slaagde er nooit in zich als betrouwbare spits in het elftal te nestelen. In zijn eerste seizoen bij Sclessin maakte hij twee doelpunten. Een jaar later speelde hij er slechts zes maanden en scoorde hij drie keer. Nadien werd hij uitgeleend aan Antwerp, maar ook daar kwam hij niet goed uit de verf. Vorig jaar werd hij de eerste zes maanden uitgeleend aan Union, waar hij één keer scoorde, en vervolgens aan Beerschot. Daar trof hij ook slechts één keer raak.

Zwaar afscheid

Zijn slechte prestaties bij Sclessin, zijn gebrek aan vertrouwen en het gebrek aan resultaten in het algemeen zorgde ervoor dat de club, waartegen hij dit weekend zal optreden, de samenwerking stopzette. Avenatti heeft dan ook allesbehalve goede herinneringen aan zijn tijd bij de Rouches. “Ik hield niet van de manier waarop alles is afgehandeld. Ik denk niet dat ik dat verdiende. Ik kreeg te horen dat mijn afscheid gerechtvaardigd was door mijn prestaties. Maar ik kreeg niet dezelfde kansen als anderen om mezelf te laten zien. Me zo straffen was niet terecht”, vertelde hij aan La Dernière Heure toen hij bij Antwerp speelde in 2021. 

Maar feit is wel dat de speler noch bij Antwerp, noch bij Union, noch bij Beerschot mooie prestaties neerzette. Zijn gebrek aan vertrouwen zat hem bij deze drie clubs dwars en hij kon nooit laten zien wat hij normaal zou kunnen: doelpunten maken. Om dat te kunnen, hat hij een ploeg nodig die bij hem paste. Die lijkt hij nu te vinden bij Kortrijk.

Goed in zijn hoofd, goed in zijn spel

Spelen voor De Kerels was voor de Uruguayaan een openbaring. Toen hij in het seizoen 2018-2019 op huurbasis van Bologna in West-Vlaanderen mocht spelen, voelde hij zich als een vis in het water. Hij mocht spelen in een systeem dat voor hem gemaakt is, en dat kon hij niet bij andere clubs. De omgeving van de club liet hem openbloeien, waardoor zijn verhuis van Standard naar Kortrijk allesbehalve als een verrassing kwam.

“Ik speel beter omdat ik me hier goed voel. Dat geldt trouwens ook voor mijn vrouw en kinderen. Ik heb in het verleden ook altijd mijn best gedaan, maar Kortrijk blijft voor mij een speciale club”, vertelde hij onlangs aan Het Nieuwsblad. Felipe Avenatti werkt aan zijn vertrouwen en dat heeft hij in Kortrijk. Standard is dus gewaarschuwd.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen, inclusief de wedstrijd tussen Standard en KV Kortrijk zondag 12 februari om 18u30, dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer lezen over de Jupiler Pro League?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top