Belgian Cats kunnen donderdag in Duitsland EK-ticket verzilveren

Basketbal | Donderdagavond (19 uur) spelen de Belgian Cats in en tegen Duitsland hun vijfde kwalificatiewedstrijd voor het EK basket. Een zege in de Lindenhalle in Wolfenbüttel levert de Belgen met zekerheid een ticket voor de eindronde op.

Door Belga

Deel dit nieuws

België en Duitsland hebben allebei 7 punten in groep A, een meer dan Bosnië-Herzegovina en drie meer dan Noord-Macedonië. De Cats voeren de stand aan dankzij een beter puntenverschil (+134 tegen +66) en mogen zich mits een zege opmaken voor een vierde opeenvolgende EK. Dat wordt in juni in Israël en Slovenië gespeeld.

De Belgian Cats wonnen hun thuismatch tegen Duitsland, die al dateert van november 2021, vlot met 84-55. Met ook nog een laatste groepswedstrijd tegen zwak broertje Noord-Macedonië in het verschiet (zondag in Skopje) lijkt kwalificatie de Belgen niet meer te kunnen ontglippen. Ze moeten het wel doen zonder Julie Allemand (hamstringblessure) maar sterspeelster Emma Meesseman draait na een kuitblessure weer volop mee. Eerder deze week waarschuwde ze voor onderschatting van Duitsland. "Duitsland is een ploeg die veel vooruitgang boekt met meisjes die in de EuroLeague en EuroCup spelen. Ze doen ervaring op en we moeten hen niet onderschatten. Ik vergelijk hen een beetje met ons toen we resultaten begonnen te behalen met de Cats."

Volgens bondsoach Rachid Meziane heeft Duitsland "een ploeg die het ons moeilijk kan maken met een atletische stijl en vleugelspeelsters van 1m90, die wij niet hebben", onderstreepte hij. "Maar we willen ons spel opleggen, door te bewegen en snel te spelen. We weten dat we ons ook als beste tweede kunnen kwalificeren. Maar het is altijd beter om je lot in eigen handen te hebben dan te moeten rekenen."

De tien groepswinnaars en de beste vier runners-up plaatsen zich voor het EK.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top