Suzanne Verhoeven zet punt achter veldritseizoen

Wielersport | Suzanne Verhoeven komt dit veldritseizoen niet meer in actie. De renster van het De Ceuster Bonache-team, waar Rob Peeters de nieuwe hoofdcoach is, voelt zich na ziekte niet meer in staat te presteren de komende weken.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 26-jarige Verhoeven, dochter van ex-Tourritwinnaar Nico Verhoeven, kende de voorbije periode flink wat pech. Ze miste de belangrijke eindejaarsperiode door griep, waardoor ze op het BK in Lokeren op 14 januari niet verder kwam dan de negende plaats, op ruim zes minuten van Sanne Cant. Verhoeven trok daarop naar Spanje, waar ze evenmin voluit kon trainen. Ook de WB-cross in het Franse Besançon moest ze laten schieten.

"Ondertussen zit ik met de laatste restanten van een covid-besmetting, met gevolg dat ik nog steeds last heb aan mijn luchtwegen en het momenteel onmogelijk is om goed te trainen", legt Verhoeven woensdag uit. "Het heeft geen zin mijn lichaam voor de resterende wedstrijden van de komende twee weken nog verder uit te putten. In overleg met mijn trainer en de teamleiding, hebben we daarom besloten om het huidige crossseizoen vroegtijdig af te breken. Hierdoor kan ik wel iets vroeger starten met de voorbereidingen op mijn weg- en mountainbike seizoen dat er opnieuw aankomt, en waar ik naar uitkijk."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top