Zelfbewuste LeBron James na record: "Gevoel dat ik de beste ben"

Basketbal | LeBron James schreef dinsdagavond NBA-geschiedenis. De sterspeler van de Los Angeles Lakers verbeterde in de thuiswedstrijd tegen Oklahoma City het puntenrecord van Kareem Abdul-Jabbar. De vraag klinkt nu nog luider of King James de beste basketspeler ooit is. Zelf laat hij er alvast weinig twijfel over bestaan.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Iedereen heeft zijn favorieten en ik laat iedereen voor zichzelf beslissen wie dat is. Ik weet wat mijn verdiensten zijn, wat ik elke avond toon, tot wat ik in staat ben. Ik heb het gevoel dat ik de beste ooit ben die deze sport heeft beoefend, maar er zijn zoveel grootheden. Ik ben gewoon blij daar deel van uit te maken", zei James na afloop van de recordwedstrijd in een gesprekje met Shaquille O'Neal, een andere legende van de Lakers.

LeBron James is al 38 maar ook met dit record op zak denkt hij nog niet aan een afscheid. Hij droomt ervan in de NBA samen te kunnen spelen met zijn zoon Bronny. "Ik wil zeker nog een paar jaar verder doen. Hoe ik mij voel, als ik zie hoe mijn lichaam reageert tijdens het seizoen, dan weet ik dat ik nog een paar jaar kan verder spelen. Het gaat allemaal om wat er in je hoofd omgaat, of je nog gemotiveerd bent en op titels mikt. Ik voel dat dit nog in mij zit."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top