Al-Hilal klopt Flamengo en plaatst zich als eerste voor de finale van het WK voor clubs

Voetbal | Al-Hilal heeft zich dinsdag in Marokko als eerste geplaatst voor de finale van het WK voor clubs. De Saoedische recordkampioen won met 3-2 van het Braziliaanse Flamengo.

Door Belga

Deel dit nieuws

Al na vier minuten mocht Al-Hilal een eerste keer juichen. Salem Al-Dawsari (4.), held van het Saoedische nationale elftal op het WK met een goal tegen de latere wereldkampioen Argentinië, scoorde de 1-0 vanop de stip. Nog voor het halfuur maakte Pedro (20.) gelijk voor Flamengo. In de toegevoegde tijd van de eerste helft (maar liefst 12 minuten), ging de bal een tweede keer op de stip voor Al-Hilal na een overtreding van Gerson, die daardoor zijn tweede gele kaart onder de neus geschoven kreeg. Al-Dawsari (45+9.) miste ook deze keer niet.

Na rust pikte ook Luciano Vietto (70.) zijn doelpunt mee. Pedro (90+1.) kon in de toegevoegde tijd nog de aansluitingstreffer maken voor Flamengo, maar dat was slechts een doekje voor het bloeden.

In de finale zal Al-Hilal, de winnaar van de Aziatische Champions League, het opnemen tegen de winnaar van het duel tussen Real Madrid (winnaar van de Europese Champions League) en het Egyptische Al Ahly (de winnaar van de Afrikaanse Champions League).

Al-Hilal is de derde Aziatische club die zich voor een WK-finale weet te plaatsen. In 2016 lukte dat het Japanse Kashima Antlers, in 2018 Al Ain uit Abu Dhabi. De Aziatische clubs doen zo beter dan de Afrikaanse, die twee keer (Mazembe in 2010 en Raja Cassablanca in 2013) het traditionele Europees-Zuid-Amerikaanse feestje wisten te verstoren. De titel ging uiteindelijk wel telkens naar de Europese of Zuid-Amerikaanse deelnemer.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top