Aardbeving Turkije en Syrië - Demir, Almaci en andere Belgen met Turkse roots roepen op tot steun voor slachtoffers

Nieuws | Vlaams minister Zuhal Demir heeft dinsdagavond in een boodschap via Twitter opgeroepen tot steun voor de families in Turkije en Syrië die getroffen zijn door de zware aardbeving van maandag. "Alle hulp is welkom", klinkt het in een boodschap die ook door andere bekende Belgen met Turkse roots ondertekend is.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Als Vlamingen en Belgen met Turkse roots, als mens, kunnen we niet anders dan meevoelen met de slachtoffers van deze natuurramp", klinkt het. "In de getroffen streek is het volop winter, de barre omstandigheden maken het moeilijk om vooruitgang te boeken. Internationale solidariteit is dan ook letterlijk levensbelangrijk. Hulpteams, maar ook materiaal en centen."

"Help de helpers, steun de getroffenen. Hulpgoederen worden ingezameld bij talloze verenigingen, gebedshuizen en moskeeën over heel Vlaanderen. Wat niet kan gebruikt worden voor de aardbeving, komt goed terecht bij goede doelen hier in eigen land. Als u het kan missen, steun dan vandaag nog. Alles is welkom", luidt de boodschap.

Ze werd behalve door Demir ook ondertekend door Meyrem Almaci, Hilal Yalcin, Funda Oru, Saïd Bataray, Erhan Demirci, Erkan Öztürk, Merdan Taplak, Bülent Öztürk, Güler Turan, Meral Özcan en Sevilay Altintas.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top