Catherine Van Eylen "herbekijkt" rol bij vennootschap die factureert aan RSC Anderlecht

Nieuws | Catherine Van Eylen, sportanker bij de VRT, zal haar rol bij de NV Huppeldepup "de komende dagen herbekijken". Dat meldt de openbare omroep. Volgens het weekblad HUMO factureert dat bedrijf van Van Eylen en haar man Wouter Vandenhaute jaarlijks 500.000 euro aan voetbalclub RSC Anderlecht.

Door Belga

Deel dit nieuws

Vandenhaute is voorzitter van Anderlecht. Daarom heeft de VRT afspraken gemaakt met Van Eylen. "Zo presenteert Catherine geen reportages waarin de persoon Wouter Vandenhaute centraal staat. Catherine doet ook geen verslaggeving en maakt evenmin analyses over RSC Anderlecht", zegt de VRT.

Na het HUMO-artikel heeft de sportjournaliste wel beslist "om de komende dagen haar rol bij de NV Huppeldepup te herbekijken", aldus de VRT. Ze doet dat "om een verkeerde perceptie helemaal uit te sluiten". Van Eylen is medeoprichter van de vennootschap en momenteel bestuurder naast Vandenhaute.

Van Eylen is voor de VRT "een toonbeeld van objectieve en professionele journalistiek en noch voor, noch achter de schermen is er ooit sprake geweest van welke inmenging dan ook".

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top