Folarin Balogun, de protégé van Will Still die het beter doet dan Mbappé

Ligue 1 |

Sinds Will Still aan het roer van Reims staat, brengt de ploeg champagnevoetbal. En het symbool van die heropleving is zonder twijfel Folarin Balogun. Hij prijkt bovenaan de lijst van topschutters in de Ligue 1, voor een zekere Kylian Mbappé.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met 14 goals in 21 wedstrijden is Folarin Balogun topschutter in de Franse competitie. De Engels-Amerikaanse aanvaller, uitgeleend door Arsenal, laat geweldige dingen zien en wordt week na week een beetje meer dé sensatie van de competitie, en dat op 21-jarige leeftijd.

Recent scoorde hij nog een hattrick tegen Lorient terwijl zijn ploeg 0-2 achter stond, goed om de waanzinnige ongeslagen reeks van Will Still te verlengen. Maar wie is deze jongeman die zo furore maakt in de Ligue 1?

Doelpuntenmachine

Reims had het bij het juiste eind toen ze de in New York geboren spits bij Arsenal gingen halen. Niemands had verwacht dat hij zo zou schitteren, ook al had hij bij de jeugd al bewezen dat hij een echte doelpuntenmachine is. Bij de U18 van Arsenal scoorde hij 38 keer in 41 matchen, bij de U21 37 in 62 wedstrijden.

Het is niet zijn eerste ervaring op het hoogste niveau. Vorig jaar speelde hij al tien wedstrijden bij Arsenal, goed voor 2 goals, en 21 wedstrijden bij Middlesbrough in de Championship, goed voor drie doelpunten. Maar bij Reims is de ban pas echt gebroken. De jongen heeft flair, en door een gebrek aan concurrentie kan hij op veel speelminuten rekenen. Ook het aanvallende voetbal van Will Still past hem als gegoten. Balogun is dit seizoen verantwoordelijk voor 54% van de doelpunten van Reims. Hij is in korte tijd ongelooflijk belangrijk voor de club geworden.

Klaar voor de grote sprong?

Balogun doet het momenteel beter dan wereldsterren als Mbappé (13 doelpunten), Neymar (12) of Messi (10), gevestigde waarden in het voetbal. “Balogun is ongelooflijk”, zei coach Will Still na de wedstrijd tegen Lorient. “Hij was heel duidelijk bij de penalty en scoorde vervolgens twee prachtige doelpunten. Dat toont wat voor spits en persoonlijkheid hij is, hij werkt heel hard om het team in deze positie te krijgen. Het is prachtig.”

Al zal het sprookje zich waarschijnlijk niet veel langer in Reims afspelen, dat beseft ook voorzitter Jean-Pierre Caillot. “Het is duidelijk, dit soort jongens komen hier om zich in de kijker te spelen. Het is als een podium voor hen. De keuze is niet aan mij, maar Folarin zal waarschijnlijk terugkeren naar Arsenal of wordt opnieuw uitgeleend of getransfereerd naar een club van zeer hoog niveau.”

Het is dus afwachten wat Arsenal volgend seizoen met hem van plan is. Krijgt hij zijn kans bij de eerste ploeg? Wordt hij uitgeleend aan een ploeg die een niveau hoger staat dan Reims? Of beslist Arsenal om hem nog een jaar te laten rijpen in de wijngaarden van de Champagnestreek om hem volledig klaar te stomen voor de Premier League? Voorlopig is er nog niets beslist, en ondertussen kunnen de fans van Reims nog even genieten.

Meer te weten komen over Reims? Lees dan zeker ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top