Ruime meerderheid bevolking verwerpt circulatieplan Lecharlier in Jette

Nieuws | Drie vierden van de bevolking die betrokken is bij het circulatieplan Lecharlier in Jette, in het kader van het gewestelijke mobiliteitsplan Good Move, is tegen het plan. Dat laat de gemeente weten.

Door Belga

Deel dit nieuws

Jette organiseerde in december een enquête bij de omwonenden, handelaars en gebruikers van de wijk. De resultaten werden vandaag samen met de verkeerscijfers gedurende en voor de testfase door de burgemeester en het schepencollege voorgesteld. 

In totaal werden 7.711 bewoners van de wijk en omliggende straten aangeschreven, net als ruim duizend bedrijven, ouders en leerkrachten van de scholen en crèches van de wijk. De gemeente kreeg 1.260 antwoorden van bewoners, 61 bedrijven en 131 scholen en crèches. 74,6 procent van de bewoners was tegen, 20,1 procent voor en 5,3 procent had geen mening. Ook 67 procent van de handelaars antwoordde negatief. 

Hoewel de verkeerscijfers aantoonden dat het verkeer in het gebied tijdens de tesfase globaal vlotter verliep, vond een meerderheid van de ondervraagden dat het verkeer verslechterd was. 

De gemeente gaat de analyses nu verfijnen en verzekert rekening te zullen houden met de resultaten voor de toekomst van de wijk.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top