Filmfestival Oostende beleeft recordeditie met 48.000 bezoekers

Films | De eerste volwaardige wintereditie van Filmfestival Oostende (FFO) was met meer dan 48.000 bezoekers een recordeditie. Dat melden de organisatoren. Negen dagen lang was Oostende het epicentrum van film, serie en alles errond. Met 127 films, 7 series en 70 avant-premières mocht FFO meer dan 150 (inter)nationale gasten ontvangen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Na een paar covidjaren kon Filmfestival Oostende eindelijk zijn wintereditie organiseren zoals het die voor ogen had. FFO kan daarbij terugblikken op een geslaagde editie. Het festival opende met de film 'The Chapel' van Dominique Deruddere. Verschillende premières en avant-premières passeerden de revue, waaronder 'Marieke - Addicted to Life' over de carrière en laatste levensjaren van paralympisch kampioene Marieke Vervoort en de wereldpremière van de near-fictionreeks 'Arcadia'.

De professionele jury's van de verschillende FFO-competities bekroonden naar jaarlijkse traditie hun favorieten. In de LOOK!-competitie, die visueel vakmanschap bewierookt, werd 'Godland' van Hlynur Pálmason verkozen tot Beste Film en kreeg 'Dalva' van Emmanuelle Nicot een speciale vermelding. 'Le bleu du caftan' van Maryam Touzani mocht de hoofdprijs in ontvangst nemen in de COOP!-competitie met een speciale vermelding voor 'Burning Days' van Emin Alper en het aangrijpende 'Safe Place' kwam als winnaar uit de bus in de SOON!-competitie waar de jury ook een speciale vermelding had voor 'The Woodcutter Story' van Mikko Myllylahti.

De Jamies, de Vlaamse onlinevideo-awards, verwelkomden de bekendste onlinecontentmakers. Onder meer Jonatan Medart, Acid, Clémentine Caron, Afro Belg, Average Rob en fictiereeks 2DEZIT vielen in de prijzen.

De Ensors sloten traditiegetrouw Filmfestival Oostende af. 'Close', 'Zillion' en 'Roomies' waren de grote winnaars van de Vlaamse film- en televisieprijzen. Erhan Demirci en Kawtar Ehlalouch presenteerden het Gala, verwelkomden heel wat prominente gasten en maakten 22 winnaars bekend. Ook de mensen thuis konden hun favoriete film bekronen. De Telenet-abonnees gaven de Telenet Publieksprijs aan Lukas Dhonts 'Close'. 

De 16de editie van Filmfestival Oostende zal plaatsvinden van vrijdag 26 januari t.e.m. zaterdag 3 februari 2024.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top