RB Leipzig-kapitein Orban mist mogelijk topper tegen Union Berlin door stamceldonatie

Bundesliga | RB Leipzig kan komende zaterdag in het competitieduel tegen Union Berlin mogelijk niet rekenen op kapitein Willi Orban. De dertigjarige verdediger zal morgen in Dresden stamcellen doneren. Sinds afgelopen zaterdag krijgt hij voorbereidende injecties. Bij zo'n procedure wordt aangeraden tot tien dagen niet te sporten.

Door Belga

Deel dit nieuws

De krant Bild bracht het nieuws eerder op de dag naar buiten en RB Leipzig bevestigde het op sociale media. Orban staat sinds 2017 geregistreerd in de database van het Duitse beenmergdonorcentrum. Het team van Leipzig registreerde zich destijds als onderdeel van een campagne.

Orban gaf bij Bild aan "nooit getwijfeld te hebben". "Dit is een kans om met heel weinig moeite een mensenleven te redden. Ik hoop dat ik zo kan helpen om mijn ontvanger volledig te laten genezen. Natuurlijk mis ik nu waarschijnlijk de wedstrijd tegen Union Berlin, maar dat is secundair. Wie mij kent, weet dat ik er alles aan zal doen om zo snel mogelijk opnieuw bij de ploeg te komen."

Orban miste dit seizoen nog geen enkele competitiewedstrijd bij Leipzig, dat vierde staat en over alle competities heen al achttien wedstrijden ongeslagen is. Zaterdag treft het met Union Berlin de huidige nummer twee in de Bundesliga. De club uit de Duitse hoofdstad won in 2023 al alle vijf haar matchen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top