FC Dender ontslaat Regi Van Acker

Challenger Pro League | FC Dender heeft Regi Van Acker (67) de laan uitgestuurd, zo maakte de club bekend. Van Acker was zowel coach als technisch directeur bij het nummer negen in de Challenger Pro League.

Door Belga

Deel dit nieuws

Naast Van Acker moet ook assistent Benny Van Polfliet vertrekken. "Na de mindere resultaten in januari, onder andere te wijten aan de onbeschikbaarheid van veel geblesseerde spelers, had het management hen vorige week een herstelplan voorgesteld", zo klinkt het op de website van FC Dender. "Dit was uiteraard een langetermijnproject voor het team en hield ook een aanpassing van de trainingen en een herorganisatie van de staf in. Dit voorstel werd aanvankelijk positief onthaald door de hoofdcoach. Maar al snel kwamen management en trainer tot de conclusie dat zij de samenwerking niet konden voortzetten."

Dender staat pas op de negende plaats in de Challenger Pro League en is veroordeeld tot het spelen van de degradatieplay-offs. Zondag ging Dender in eigen huis met 0-1 onderuit tegen Deinze. De laatste competitiezege van de promovendus dateert al van 20 november (2-1 tegen RSCA Futures). In januari verloor het team van Van Acker van rode lantaarn Virton (3-4) en kelderploeg Jong Genk (0-1).

Van Acker werd eind 2019 aangesteld bij Dender. Hij hielp de club in 2022 aan de promotie naar 1B. Van Acker coachte een lange lijst teams, vooral in de lagere afdelingen: onder andere KV Kortrijk, Antwerp, Lierse SK, Red Star Waasland, Racing Mechelen, Eendracht Alst en Deinze.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top