Is Union opnieuw titelfavoriet?

Sport |

Zestien(!) wedstrijden ongeslagen, dat is de ongelooflijke reeks die Union heeft neergezet. Genoeg om de ploeg uit Sint-Gillis mee te doen strijden voor de titel, maar zijn ze ook favoriet?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Terwijl het voor de meeste teams moeilijk is om regelmaat in hun spel te vinden, gaat het Union voor de wind. De mannen van Karel Geraerts spelen al zestien speeldagen zonder te verliezen. Sinds elf september heeft Union al dertien keer gewonnen en drie keer gelijkgespeeld. 

Op de avond van hun laatste nederlaag, tegen Genk, stond Union nog zevende in de competitie, op elf punten van toenmalige leider Antwerp. Ondertussen staat de ploeg uit Brussel stevig op de tweede plaats, op zeven punten van Genk en met acht punten voorsprong op runner up Antwerp. De geweldige vorm van Union doet de vraag rijzen of het ook de titel kan pakken. Zeker als de punten worden gehalveerd in de play-offs en ze, zoals de zaken er nu voor staan, slechts 3,5 punten zouden achterstaan op Genk. 

Perfect evenwicht

Het vertrek van Mazzu, Undav en Nielsen deed nochtans even vrezen voor het ergste. Maar niets is minder waar. Onder Karel Geraerts, Mazzu’s voormalige rechterhand, bleef de club groeien. Union kon het vertrek perfect verwerken en kon nieuwe kwaliteit inbrengen. Boniface en Adingra leiden de aanval, Lynen geeft het middenveld een extra dimensie, terwijl de verdediging zeer solide blijft.

Karel Geraerts wist de motivatie van vorig seizoen in de groep te houden. En ondertussen zijn er na vorig jaar heel wat spelers uit op revanche, denk maar aan Teddy Teuma. Meer dan eender welke ploeg in de Jupiler Pro League, beseffen de spelers van Union maar al te goed dat ze als groep heel ver kunnen geraken. 

titelfavoriet?

Voorlopig lijkt alles te werken, zowel achterin (derde beste verdediging) als voorin (tweede beste aanval). Sinds het begin van het jaar heeft Union slechts twee doelpunten tegen gekregen en zeventien gescoord in acht wedstrijden, in alle competities. Al blijft het opletten of er geen zand in de machine komt.

Met het vertrek van Dante Vanzeir moet Union nu een van haar beste spelers missen. Al wist de club het vertrek al goed te counteren met de komst van Yorbe Vertessen. Hij liet zich al meteen gelden met twee assists en ook Gustaf Nilsson bewees al dat hij kan scoren. Al wordt het toch nog even afwachten of dat voldoende is om de Rode Duivel te vergeten.

Het is ook nog afwachten wat er met de teamdynamiek gebeurt, mocht Union eens verliezen. De komende wedstrijd tegen Club Brugge kan wat dat betreft een goede test zijn, al verkeert Club de laatste weken niet in goede vorm. 

Toch moeten we voorzichtig blijven om Union echt titelfavoriet te noemen. De achterstand op Genk is nog steeds groot, vooral omdat beide ploegen elkaar nog moeten ontmoeten in de play-offs. Er lijkt overigens ook geen slijt op Genk te zitten. Sinds hun overwinning op Union in september wist de ploeg van Wouter Vrancken veertien keer te winnen, één keer gelijk te spelen en slechts één keer te verliezen. Een ding is zeker, we stevenen af op een razend spannend duel. 


Volg de wedstrijden van de Jupiler Pro League het hele seizoen lang, en in het bijzonder de wedstrijd tussen Club Brugge en Union Saint-Gilloise op vrijdag 10 februari om 20u45, op de zenders van Eleven Pro League,
beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer nieuws uit de Jupiler Pro League?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top