Yannick Ferrera moet al na 3,5 maanden vertrekken als trainer van Omonia Nicosia

Voetbal | Het avontuur van Yannick Ferrera als hoofdcoach van Omonia Nicosia heeft nauwelijks 3,5 maanden geduurd. De 42-jarige Brusselaar werd aan de deur gezet bij de Cypriotische topclub. Hij was er pas sinds eind oktober aan de slag.

Door Belga

Deel dit nieuws

Omonia Nicosia gaf in een mededeling op haar website aan dat "de recente resultaten en de mentaliteit van het team de belangrijkste factoren waren om een wijziging in de trainersstaf aan te brengen". Dezelfde dag werd de Cyprioot Sofronios Avgousti als opvolger van Ferrera aangesteld.

Omonia Nicosia staat na 22 speeldagen in de Cypriotische hoogste klasse tegenvallend zesde. Ferrera haalde in zijn laatste drie duels 1 op 9. Vorige donderdag werd in zijn laatste wedstrijd met 4-1 verloren van Anorthosis Famagusta. Ferrera eindigt zijn avontuur in Nicosia met 26 punten uit 14 competitieduels.

De club uit de Cypriotische hoofdstad rekende afgelopen zomer in de play-offs van de Europa League in twee duels makkelijk af met AA Gent (uit: 0-2 en thuis: 2-0). In de groepsfase kon Omonia, in een poule met Real Sociedad, Manchester United en Sheriff Tiraspol, vervolgens geen enkel punt pakken.

Ferrera was in België eerder hoofdcoach bij Charleroi, STVV, Standard, KV Mechelen en Waasland-Beveren. Nadien was hij 2,5 jaar trainer van het Saoedische Al-Fateh, zijn eerste buitenlands avontuur als T1.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top