Van darminfectie herstelde Pogacar mijdt Ronde van Emiraten

Wielersport | Tadej Pogacar begint zijn seizoen niet als gebruikelijk in de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten (WorldTour), maar kiest voor twee koersen in Spanje. De 24-jarige Sloveen, in 2020 en 2021 winnaar van de Tour de France, rijdt eerst op 13 februari de gravelkoers Clasica Jaén Paraíso Interior (1.1) en daarna van 15 tot en met 19 februari de Ruta del Sol (2.Pro). In beide wedstrijden krijgt hij de steun van Tim Wellens.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Het is leuk om nieuwe wedstrijden mee te maken, ik ben heel enthousiast over deze races in Spanje", zegt Pogacar op de website van zijn ploeg UAE Emirates. "De voorbereiding is goed geweest, al had ik in januari wel een darminfectie en dat was niet prettig. Maar ik ben er gelukkig vanaf en voel me weer gezond", aldus de Sloveen, die eerder al aankondigde dat hij dit jaar naast de Tour de France ook de Ronde van Vlaanderen als belangrijk doel heeft. Ook de Strade Bianche, Milaan-Sanremo en Luik-Bastenaken-Luik staan op zijn programma.

Pogacar won de afgelopen twee edities van de Ronde van de Emiraten, maar daar is hij is dus niet te zien. "We hebben zijn racekalender iets gewijzigd. Tadej wil graag fris blijven en nieuwe dingen proberen en dat doen we met deze koersen", zegt sportdirecteu Joxean Matxin Fernandez. "Het wordt een lang seizoen en we bouwen geleidelijk op naar de grote doelen."

Voor de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten, die maandag 20 februari van start gaat, worden de Brit Adam Yates, winnaar in 2020 en vorig jaar tweede na Pogacar, en de Spanjaard Marc Soler wellicht de kopmannen van UAE. Onder meer de Spanjaard Pello Bilbao (Bahrain Victorious), vorig jaar derde, Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step) en de Duitser Emanuel Buchmann (BORA - hansgrohe) doen er ook een gooi naar de eindzege.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top