Twee rechtstreekse duels beslissen over resterende tickets promotie Play-offs

Challenger Pro League | De reguliere competitie kan haast niet spannender eindigen in de Challenger Pro League. Op de laatste speeldag voor de Play-offs zijn er nog vier teams die in aanmerking komen voor de laatste twee tickets voor de promotie Play-offs. En net die teams staan komend weekend lijnrecht tegenover elkaar in twee - ongetwijfeld zenuwslopende - rechtstreekse confrontaties.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De zenuwslopende slotmatchen zijn direct te danken aan één last minute goal van Ishaq Abdurazak. Als de Nigeriaan van RSCA Futures niet had gescoord in de slotminuten van Futures - Lommel; dan waren Lierse én Lommel nu al zeker geweest van een plekje in de top zes én was de slotspeeldag enkel nog voor de statistieken.

Maar nu moeten de twee Kempense teams straks elkaar nog bekampen in wat allicht een alles-of-niets duel zal worden. Lierse heeft genoeg aan een gelijkspel om zich te kwalificeren voor de promotie Play-offs (zonder rekening te moeten houden met andere uitslagen) terwijl Lommel moet winnen als het haar lot in eigen handen wil houden.

Die regel geldt ook voor de twee andere kandidaten voor de top zes: RSCA Futures en SK Deinze. Ook zij staan loodrecht tegenover elkaar op de slotspeeldag en bij hen is winst de enige optie om de top zes te halen. RSCA Futures kan bij een gelijkspel ook nog naast Lommel komen (als de Limburgers verliezen), maar Lommel heeft sowieso meer gewonnen matchen waardoor zij - volgens de KBVB-reglementen - dan altijd boven de Brusselaars eindigen.

Doelsaldo

Als Lommel gelijkspeelt tegen Lierse of Lierse verliest van Lommel terwijl Deinze wint van RSCA Futures, dan is er ook een gelijke stand in het eindklassement. In dat geval zouden de teams evenveel matchen gewonnen hebben waardoor het doelsaldo belangrijk wordt.

Momenteel staan de drie teams allemaal met een negatief saldo en is Lierse sowieso de pineut als Deinze nog gelijk zou komen. Want dat zou betekenen dat Lierse haar match verloren heef (en dus een nog negatiever saldo krijgt) terwijl Deinze haar saldo verbetert omdat het dan gewonnen zou hebben. Hierdoor zou Deinze altijd een beter doelsaldo hebben dan Lierse.

Lommel: - 1
Lierse: - 2
Deinze: - 3

Als Lommel gelijkspeelt tegen Lierse, dan zou het saldo van de Limburgers op -1 blijven en dan wordt de uitslag van Deinze belangrijk. Als de Oost-Vlamingen met één goal verschil winnen van RSCA Futures; dan blijft Lommel boven Deinze. Als de Tigers met twee goals verschil winnen; dan wordt het doelsaldo tussen de twee teams weer gelijk getrokken én dan wordt het derde selectiecriterium (meeste gemaakte goals) belangrijk. Daarin staat Lommel op +33 en Deinze op +27. En aangezien een droge 8-6 zege tegen Futures eerder onwaarschijnlijk lijkt; zal Deinze eigenlijk met drie (of meer) goals verschil moeten winnen om over Lommel te gaan bij een gelijke stand. 

Hieronder vindt u nog even de selectiecriteria bij een gelijke stand in het einklassement (bondsreglement artikel 7.42):

Wanneer meerdere ploegen evenveel punten bekomen, worden deze gerangschikt volgens:
1° het grootste aantal overwinningen;
2° het beste doelpuntensaldo;
3° het grootste aantal gemaakte doelpunten;
4° het grootste aantal overwinningen op verplaatsing;
5° het beste doelsaldo op verplaatsing;
6° het grootste aantal doelpunten gemaakt op verplaatsing;
7° de einduitslag van een te spelen testwedstrijd, met eventueel verlengingen en een strafschoppenreeks.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top