Racing Genk bindt goudhaantje Bilal El Khannouss tot 2027 aan zich

Jupiler Pro League | Goudhaantje Bilal El Khannouss (18) heeft een verbeterd contract bij Racing Genk ondertekend tot 2027. Dat heeft de leider in de Jupiler Pro League bekendgemaakt.

Door Belga

Deel dit nieuws

De middenvelder, die nog een overeenkomst tot 30 juni 2026 had in de Cegeka Arena, ontbolsterde dit seizoen helemaal bij de Limburgers. Nadat hij eind vorig seizoen zijn debuut maakte bij het Genkse A-elftal, zit El Khannouss dit seizoen al aan 25 wedstrijden. Hij groeide uit tot een sterkhouder op het middenveld. Eind vorig jaar werd El Khannouss voor het eerst opgeroepen voor de Marokkaanse nationale ploeg, op het WK in Qatar debuteerde hij als international in de kleine finale tegen Kroatië. 

"Dit nieuw contract bevestigt wat ik al lang aanvoel. De club heeft enorm veel vertrouwen in mij en dat is wat ik momenteel nodig heb", stelt El Khannouss, vorige maand op het Gala van de Gouden Schoen verkozen tot Belofte van het Jaar. "Ik heb andere jonge jongens vaak stappen zien overslaan in hun carrière. Dat wil ik absoluut vermijden. Met dit nieuw contract op zak, kan ik mij 100% focussen op het voetbal met KRC Genk. Ik wil hier samen met het team prijzen pakken en ik hoop ooit door de grote poort te kunnen vertrekken."

"Op dit moment in zijn carrière kan Bilal nergens beter zitten dan bij ons in Genk", vertelt Head of Football Dimitri de Condé. ""Het verleden bewijst dat wij hier in Genk wel weg weten met jonge talenten. Bilal wordt hier goed omringd en hij krijgt alle kansen om zijn uitzonderlijk talent op het juiste tempo verder te ontwikkelen zonder stappen over te slaan. Het doet mij plezier dat Bilal zelf ook in het traject gelooft dat we met hem de komende jaren willen bewandelen."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top