Union, de verrassende favoriet in de topper tegen landskampioen Club Brugge

Jupiler Pro League |

De 25e speeldag van de Jupiler Pro League breekt alweer aan dit weekend, met enkele topduels op het programma. Zo vormt Jan Breydel vrijdagavond het toneel voor de confrontatie tussen landskampioen Club Brugge en vicekampioen Union Sint-Gillis, terwijl competitieleider Racing Genk en Antwerp elkaar zondagnamiddag partij geven in de Cegeka Arena.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tijdens deze speelronde vinden er niet één, maar drie wedstrijden plaats op vrijdag. Oud-Heverlee Leuven probeert zich om 20u in eigen huis tegen Cercle Brugge te herpakken voor de uitschuiver op het veld van laagvlieger Seraing, terwijl Eupen de degens kruist met KV Mechelen op hetzelfde moment als Club en Union elkaar in de ogen kijken, namelijk om 20u45. Het is verrassend genoeg niet blauw-zwart dat voor eigen volk favoriet is voor de overwinning, maar wel degelijk de Brusselaars, die reeds zestien wedstrijden ongeslagen zijn in competitieverband.

Seraing eindelijk gelanceerd?

De troepen van Karel Geraerts zijn al enkele maanden niet af te stoppen en hinken zeven punten achter op koploper Genk. De Bruggelingen, pas vierde op ondertussen veertien eenheden van de Unionisten, zijn zich er evenwel goed van bewust dat er een uitgelezen mogelijkheid volgt om een belangrijke stap te zetten richting de Champions’ Play-offs.

In het zog van Club probeert AA Gent zaterdag om 16u de verplaatsing naar Westerlo succesvol af te ronden. De Buffalo’s haalden 0 op 6 tegen Cercle Brugge en Genk en gaven daarmee blijk van slecht met de druk om te springen om een plaats in de top 4 af te dwingen. Seraing hoopt dan weer de trein eindelijk gelanceerd te hebben na een eerste thuiszege in meer dan een jaar tijd. De Metallo’s bekampen Charleroi op Mambourg (18u15) en gaan voor een eerste 6 op 6 in de huidige voetbaljaargang.

Antwerp kan titelkaarten herschudden

Met Genk tegen Antwerp volgt er zondag een tweede interessant duel aan top van het klassement. De Great Old mikt op een driepunter om zo de kloof van vijftien punten met de Limburgers enigszins in te perken. Opvallend: enkele weken geleden knikte Antwerp het elftal van Wouter Vrancken nog uit de beker door op overtuigende wijze met 0-3 te triomferen.

Om 16u speelt RSC Anderlecht aansluitend een belangrijke wedstrijd in het eigen Lotto Park tegen Sint-Truiden met het oog op de top 8. Standard wil vanaf 18u30 in het spoor blijven van de top 4 tegen KV Kortrijk, terwijl Zulte Waregem en KV Oostende om 19u15 de speeldag afsluiten in een kelderkraker.

Het programma van 25 speeldag in de Jupiler Pro League:

Vrijdag 10 februari

Zaterdag 11 februari

Zondag 12 februari

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer lezen over de Jupiler Pro League? 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top