Stephen Curry staat voor onbepaalde tijd aan de kant met knieblessure

Basketbal | Golden State kan een tijdje niet rekenen op sterspeler Stephen Curry. De Warriors maakten gisterenavond bekend dat de 34-jarige Amerikaan aan de kant staat met een blessure aan de linkerknie. Het is niet bekend hoe lang hij out is, maar Amerikaanse media spreken over "minstens enkele weken".

Door Belga

Deel dit nieuws

Curry blesseerde zich zaterdag in de 119-113 overwinning van zijn team in de NBA tegen Dallas. Hij onderging gisteren een MRI-scan en die toonde enkele kleine scheurtjes in de ligamenten van zijn knie. Hij liep ook een kneuzing aan het scheenbeen op.

Golden State kondigde aan dat hij al zeker vandaag niet zal spelen tegen Oklahoma City. "Details over zijn terugkeer zullen de komende dagen bekendgemaakt worden", zo klonk het.

Curry lijkt door de blessure vrijwel zeker te moeten passen voor de All-Star Game, op 20 februari in Cleveland (Ohio). Hij zou er voor de negende keer zijn opwachting maken. De Warriors spelen nog vijf wedstrijden voor de All-Star Break, nadien wacht op 23 februari de verplaatsing naar de LA Lakers.

Curry miste eerder dit seizoen al 11 matchen van de Warriors door een ontwrichting van de linkerschouder tijdens een wedstrijd midden december in Indianapolis.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top