Racing Genk verlaat Ghelamco Arena met driepunter

Jupiler Pro League | Leider Racing Genk heeft zondag een 2-3 zege geboekt bij AA Gent op de 24e speeldag in de Jupiler Pro League. Joseph Paintsil (23.) maakte voor de bezoekers de openingstreffer van Hyun-seok Hong (9.) ongedaan. Yira Sor (67.) en Tolu Arokodare (86.) bezorgden het team van Wouter Vrancken een 1-3 voorsprong. Laurent Depoitre (88.) hield ook het slot spannend.

Door Belga

Deel dit nieuws

Bij de eerste grote kans was het meteen prijs in de Ghelamco Arena. Cuypers behield het overzicht en bediende Hong, die in de rechterbenedenhoek besloot. Even later stuurde Hrosovsky Paintsil diep. De winger omspeelde Nardi en trapte door de benen van Torunarigha binnen: 1-1.

Vlak na de pauze was Genk-doelman Vandevoordt bij de pinken op een schot van Fofana. Aan de overzijde trapte Munoz na een knappe aanname in de korte hoek op Nardi. De Limburgers kwamen voorbij het uur op voorsprong. Een mooie voorzet van Trésor werd binnengekopt door invaller Sor. Vandevoordt hield even later een schuiver van de ingevallen Depoitre en een afstandsschot van Piatkowski uit zijn kooi.

Arokodare, die als opvolger van Paul Onuachu werd aangetrokken, mocht een klein halfuur meevoetballen. Bij zijn debuut trof hij meteen via de paal raak na goed combinatiespel. Depoitre prikte echter meteen tegen voor de Oost-Vlamingen na mistasten van Vandevoordt, waardoor Genk niet kon achteroverleunen in het slot. Daarin maakte Nardi nog een schot van Munoz onschadelijk.

Met 62 punten uit 24 matchen blijft Genk de uitgesproken leider. Union, dat op dit moment de 24e speeldag afsluit in het Dudenpark tegen Zulte Waregem, telt tien punten minder. AA Gent verzuimde de top vier binnen te komen. De Buffalo's zijn vijfde met 38 punten, op drie punten van nummer vier Club Brugge.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top