Charleroi haalt 2-0 achterstand op en pakt punt Achter de Kazerne

Jupiler Pro League | KV Mechelen en Charleroi hebben zondag de punten gedeeld op de 24e speeldag in de Jupiler Pro League. Het werd 2-2. Nikola Storm (5.) en Geoffrey Hairemans (27.) zorgden ervoor dat Malinwa met een 2-0 voorsprong mocht gaan rusten. Maar de Carolo's, geholpen door de rode kaart voor Rob Schoofs in de 40e minuut, haalden de achterstand op dankzij Adem Zorgane (66., 67.).

Door Belga

Deel dit nieuws

Achter de Kazerne opende Storm al in de vijfde minuut de score. Mrabti stuurde hem diep, waarna de winger Koffi omspeelde. Even later bracht Koffi redding op een poging van diezelfde Storm, in de herneming trapte Schoofs op de paal. Nog voor het halfuur stond het toch 2-0, op assist van Storm deed Hairemans de netten trillen. De thuisploeg was omnipresent, Koffi pakte uit met een save op een vluchtschot van Verstraete. Vijf minuten voor rust pakte een onbesuisde Schoofs rood voor een zware tackle op Nkuba, waardoor Charleroi met een man meer opnieuw hoop mocht koesteren.

In het begin van de tweede helft verhinderde Koffi de 3-0 op een poging van Da Cruz. Zorgane lukte nadien de aansluitingstreffer. KVM-doelman Coucke moest zich een minuut later opnieuw omdraaien, opnieuw Zorgane kopte raak. In het slot moest Coucke zijn ploeg rechthouden, waardoor KV Mechelen uiteindelijk nog een punt overhield.

Met respectievelijk 28 en 26 punten zijn Charleroi en KV Mechelen twaalfde en dertiende in de stand.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top