Michael Vanthourenhout reed zichzelf kapot tegen de wind

Wielersport | Michael Vanthourenhout had lange tijd uitzicht op een bronzen medaille op het WK veldrijden in het Nederlandse Hoogerheide, maar het werd een vijfde plaats. "Ik heb mezelf kapot gereden tegen die wind", gaf hij na afloop toe.

Door Belga

Deel dit nieuws

Tegen Wout van Aert en Mathieu van der Poel viel niets te beginnen, wel ging de West-Vlaming voluit voor het brons. "Ik was met Gerben Kuypers op pad en hij deed alle moeite om zijn werk te doen, maar hij kon de kop nooit lang houden wanneer de wind tegen blies. Daardoor kwamen de anderen dichter, verzette ik meer werk en ging ik over de limiet. Ik wist dat ik van hem af moest, en dat lukte. Maar alleen tegen die wind was het niet gemakkelijk. Neen, ik had geen materiaalpech, ik liep gewoon leeg op het eind. Meer moet je daar niet achter zoeken."

Vanthourenhout is wel al Belgisch en Europees kampioen. "Ik had niets meer te winnen vandaag tegen Wout en Mathieu. Meer dan brons zat er niet in, maar dat is niet gelukt. Jammer, ik wist ook dat mijn conditie niet optimaal was na mijn ziekte. Ik probeerde wel, maar op het eind kwam ik gewoon kracht te kort. Ik heb me kapot gereden tegen die wind en kwam mezelf tegen. Jammer dat we met Wout van Aert geen goud winnen. Het lag heel dicht bij elkaar, maar Mathieu van der Poel wint."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top