Wout van Aert wou sprint in tweede positie aanvatten: "Had geen pasklaar plan"

Wielersport | Wout van Aert liet zich vandaag op het WK veldrijden in het Nederlandse Hoogerheide in de sprint verrassen door de Nederlander Mathieu van der Poel, die zich voor de vijfde keer in zijn carrière tot wereldkampioen kroonde. Van Aert verklaarde na afloop voor de microfoon van Sporza dat hij de sprint beter vroeger had ingezet.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik ben natuurlijk teleurgesteld dat ik de wedstrijd niet gewonnen heb", vertelde Van Aert. "Mathieu heeft me vanaf de eerste minuut onder druk gezet. Het eerste halfuur heb ik enorm afgezien om in het wiel te blijven. En dat zorgde ervoor dat ik de rest van de koers, naar mijn gevoel, als een laffe renner aan het wiel hing. Het had weinig zin om iets te proberen, omdat ik voelde dat dat niets zou uithalen. Hij trekt het dan naar zich toe in de sprint, chapeau!"

Van der Poel bracht Van Aert in de war door in de laatste ronde niets te proberen op de balken. MVDP pakte vervolgens uit met een verschroeiende aanzet van zijn sprint. "Ik versnelde voor de balken, omdat ik merkte dat ik terrein verloor als ik dat niet deed", stelde de renner van Jumbo-Visma. "De hele wedstrijd had ik in mijn hoofd om in tweede positie de finish op te draaien. Toen ik de kop opgedrongen werd, had ik eigenlijk geen pasklaar plan."

"Ik denk dat Mathieu de sterkste was in deze wedstrijd, maar dat wil niet zeggen dat ik de koers niet had kunnen winnen. Achteraf gezien had ik meer kans gemaakt als ik de sprint meteen had ingezet. Ik heb het niet gedaan, dat is mijn fout", besloot Van Aert.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top