Zonder Mbappé is Lionel Messi effectief de spilfiguur van PSG

UEFA Champions League | Slecht nieuws voor Paris Saint-Germain: de ploeg zal het enkele weken zonder Kylian Mbappé moeten stellen. Hij zal naar verwachting de UEFA Champions League-ontmoeting met Bayern München missen. In zijn afwezigheid zal Lionel Messi het spel naar zijn hand zetten. De wedstrijd is naast op Pickx+ Sports ook uitzonderlijk te volgen via Pickx Live voor iedereen met een Proximus televisieabonnement.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Eén van de nachtmerries van PSG is uitgekomen nu Kylian Mbappé geblesseerd aan de kant staat. De Franse international, die afgelopen woensdag in Ligue 1 tegen Montpellier een blessure aan zijn linkerdij opliep, zal naar verwachting drie weken competitie missen, inclusief de wedstrijd tegen Bayern München op 14 februari in de achtste finales van de UEFA Champions League. De Duitsers verheugen zich nu al op de pot met PSG. Ondertussen brengt coach Christophe Galtier met Lionel Messi het grof geschut in stelling.

Speerpunt Messi

Vorig weekend, in de Ligue 1-wedstrijd tegen Toulouse, moest de PSG-coach het ook doen zonder Neymar, die licht geblesseerd is en zich spaart voor de volgende wedstrijden. Het is dan ook heel logisch dat Lionel Messi de aanvalsleider van Parijs werd. "Ik moet het team organiseren rond de gecombineerde afwezigheid van Mbappé en Neymar, rond Messi, een beetje zoals we deden in de wedstrijd tegen Montpellier. Lionel zal zich kunnen uitleven", vertelde de coach voor het begin van de wedstrijd.

'La Pulga' stelde niet teleur met een 2-1-overwinning waarbij de Argentijn het winnende doelpunt op zijn eigen manier maakte: een licht schot vanuit het midden van het veld na een assist van links. Kortom: Messi ten voeten uit. "Leo houdt het team bij elkaar", verklaarde Galtier na de wedstrijd. "We had natuurlijk last van de afwezigheden, niet alleen van twee spelers. Mbappé, Neymar, maar ook Marco Verratti en Sergio Ramos konden er niet bij zijn. Lionel neemt daarom nu deze leiderschapsrol op zich, hij doet dat op een natuurlijke manier. Hij is heel belangrijk in ons spel, hij is een belangrijk referentiepunt. Lionel neemt veel initiatief in het spel."

Nog meer

Dit seizoen heeft de recente wereldkampioen in 18 Ligue 1-wedstrijden tien doelpunten gemaakt en tien assists gegeven. Met dit palmares is Messi nu de spilfiguur in de strategie van de Parijse club. Door de afwezigheid van landgenoot Mbappé wil Galtier de Argentijn vaker inschakelen. "We moeten hem nog meer de bal geven. Ik vraag het team om voor Leo te spelen en voor hem te werken. Tegelijk moeten we zijn takenpakket wat lichter maken. Zijn afwezige teamgenoten moeten zo snel mogelijk herstellen en Lionel de kans geven om splijtende passes te maken. Want die zijn tegenwoordig zeldzaam."

Bayern is bij deze gewaarschuwd: Messi is de man die ze in de gaten moeten houden. Maar tegelijk moeten ze niet teveel op de Argentijn focussen, want PSG heeft ook nog andere troeven om uit te spelen.

De heenwedstrijden van de achtste finales in februari op Pickx+ Sports:

Dinsdag 14 februari

Woensdag 15 februari

Dinsdag 21 februari

  • UEFA Champions League Multi Live: vanaf 20u15 op Pickx+ Sports 1
  • Liverpool FC - Real Madrid: vanaf 20u50 op Pickx+ Sports 2
  • Eintracht Frankfurt - SSC Napoli: vanaf 20u50 exclusief op Pickx+ Sports 3

Woensdag 22 februari

  • UEFA Champions League Multi Live: vanaf 20u15 op Pickx+ Sports 1
  • RB Leipzig - Manchester City: vanaf 20u50 exclusief op Pickx+ Sports 2
  • Inter - FC Porto: vanaf 20u50 op Pickx+ Sports 3

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus. De wedstrijd tussen PSG en Bayern München is niet alleen te volgen op Pickx+ Sports 2, maar ook op Pickx Live, waar iedereen met een Proximus televisieabonnement gratis kan kijken.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top