Van der Poel en Van Aert in koor na verkenning parcours WK: "Het ligt er heel snel bij"

Wielersport | De verkenning van het WK veldrijden had vandaag al veel weg van het eigenlijke WK. Zowel Mathieu van der Poel als Wout van Aert werden luid toegejuicht door de massa fans.

Door Belga

Deel dit nieuws

De verkenning was niet echt speciaal", stelde Van der Poel na afloop. "Ik kende het parcours wel al. We hebben hier al vaak gereden. Het parcours is aan het opdrogen. Het is een snelle, maar lastige omloop, al had ik liever nog wat regen gehad. Dat had het nog zwaarder gemaakt. Maar goed, vooral de strook bergop zal zich laten voelen. Na één rondje nog niet, maar na een paar rondjes zal je dat in de benen voelen en zal daar het verschil wellicht gemaakt worden."

Is er stress? "Ik heb geleerd om dat te relativeren", zei de Nederlander. "Ik heb er alles aan gedaan om hier goed te zijn. Als ik vandaag geklopt word, dan is dat omdat er een renner beter was en dan heb ik daar vrede mee. Ik hoop om er een gevecht van te maken en vooral te genieten van de deze cross, wat het resultaat ook mag zijn."

Ook Van Aert ging verkennen. "Het is enorm snel, het is een pak opgedroogd in vergelijking met gisteren", gaf hij aan. "Voor mij is dat oké, dat was ook te verwachten met de zon en de wind. Maar je kan nog op veel plekken het verschil maken. En omdat het zo snel ligt, zijn foutjes snel gemaakt en kan dat een impact hebben. Dat zal de wedstrijd moeilijk maken."

"Ik ben gezond nerveus, er staan heel veel mensen aan de kant, je voelt de ambiance. Het is super plezant, de sfeer die hier heerst is nu al geweldig. Ik heb echt genoten van de verkenning."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top