Buitenspelgoal Tabekou blijkt niet grootste bron van frustratie bij Beerschotcoach Wieland

Challenger Pro League | Beerschot VA heeft zaterdagavond voor de derde keer in vier duels een nederlaag geleden. De Mannekes moeten zo de rol lossen bij competitieleider RWDM en staan volgende week - nog voor de start van de play-offs - voor een cruciale match tegen datzelfde RWDM.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De nederlaag tegen Lierse had een extra zuur kantje omdat de enige goal van de wedstrijd gescoord werd vanuit buitenspel. Na een carambole in de zestien belandde het leer voor de voeten van Tabekou en die mikte van dichtbij de 1-0 voorbij een kansloze Lathouwers. Zoals reeds vaker gezegd is er geen VAR in 1B waardoor de goal gewoon werd goedgekeurd.


Toch was coach Andreas Wieland na afloop van de match niet al te boos over de buitenspelgoal. Hij zocht én vond andere redenen voor de nieuwe nederlaag. "Lierse heeft sterk verdedigd", vertelde hij op de persbabbel. "We geraakten moeilijk onder de druk uit en konden zelf ook niet genoeg brengen in hun zestien. We vonden de juiste oplossingen niet. Tijdens onze sterke reeks van eind vorig jaar ging het vaak over efficiëntie en het houden van de nul. Daar hebben we het momenteel even moeilijk mee."

Toen Wieland erop werd geattendeerd dat de nul gehouden werd als de goal terecht afgekeurd zou geweest zijn, trok hij zijn schouders op. "Het buitenspel had ik eerlijk gezegd zelf niet opgemerkt. Ik had veel meer moeite met het tijdrekken van Lierse. Dat begon al wel heel vroeg in de match. Maar goed... een comeback kan niet elke keer lukken."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top