Pieter Devos achtste in wereldbekerproef in Bordeaux, zege voor Marlon Modolo Zanotelli

Sport | Pieter Devos is zaterdag achtste geworden in de wereldbekerjumping van Bordeaux. De 36-jarige Vlaams-Brabander sprong met de 16-jarige merrie Mom's Toupie een foutloze barrage op 1m60, maar was ruim drie seconden te traag voor winst en twee seconden te traag voor een podiumplaats. Wilm Vermeir moest in de eerste omloop de strijd staken met de 15-jarige ruin Iq van het Steentje, waarmee hij eind december de wereldbekerjumping van Mechelen won.

Door Belga

Deel dit nieuws

De zege ging naar de 35-jarige Braziliaan Marlon Modolo Zanotelli. Hij vormde met de 14-jarige ruin Edgar de snelste van tien foutloze combinaties in een barrage met zeventien. De Zwitser Edouard Schmitz werd met Quno op 33 honderdsten tweede.

's Werelds nummer een Henrik von Eckermann werd met zijn Belgische ruin King Edward derde en nam zo de leiding in de wereldbekerstand van de West-Europese zone opnieuw over van de Fransman Julien Epaillard, met Donatello pas twintigste in Bordeaux. Na dertien van veertien manches heeft de 41-jarige Zweed met 102 punten tien punten voor op Epaillard. De Duitse Mechelaar Daniel Deusser volgt als derde op 21 punten. Gilles Thomas is met 24 punten en een 30e plaats beste Belg, net voor Pieter Devos en Jos Verlooy, die met 22 punten op de plaatsen 32 en 33 staan. Wilm Vermeir is met 20 punten 37e. De slotproef wordt over drie weken in het Zweedse Göteborg gesprongen. De top achttien plaatst zich voor de finale, die van 4 tot 8 april in het Amerikaanse Omaha (Nebraska) plaatsvindt.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top