Rani Rosius duikt onder EK-limiet, Delphine Nkansa is nóg sneller

Sport | Rani Rosius heeft zich zaterdag bij de IFAM in Gent geplaatst voor het EK indooratletiek in Istanboel op de 60 meter. Ze klokte 7.23. Delphine Nkansa, die al zeker was van het EK, deed nog beter met 7.21.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het was al in de reeksen dat Rosius zich verzekerde van het EK, waarvoor 7.24 vereist is, met een persoonlijk record van 7.23. Nkansa was daar één honderdste sneller met 7.22. In de finale deed Nkansa nog één honderdste beter met 7.21. Rosius liep 7.26. Het jonge Belgische spurtduo sluipt stilaan dichter bij het Belgisch record van Kim Gevaert, dat sinds 2007 op 7.10 staat.

"Na mijn sterke zomerseizoen had ik een beetje schrik dat de mensen naar mij gingen kijken", zei Nkansa na afloop. "Gelukkig liep ik al vroeg dit seizoen de EK-limiet en was de druk weg. Ik ben blij met de tijden die ik nu loop, maar ik wil nog sneller. Met dit niveau kan ik in Istanboel wel iets gaan doen. Ik mik er op de finale."

Rosius is iets minder ambitieus voor het EK. "De finale? Dat lijkt me niet realistisch", zegt ze. "Ik ga voor de halve finales. Met deze limiet ben ik alvast in de wolken. Vorige week zag ik al eens 7.24 op het scorebord staan, maar werd mijn chrono nog bijgesteld naar 7.26." In de finale kon de Limburgse haar prestatie zaterdag niet meer herhalen. "Ik probeerde nog om mijn focus terug te vinden voor de finale, maar dat is niet gelukt. Het vat was af. Maar het seizoen is nog jong, dus het is mooi dat ik nu al een persoonlijk record in de benen heb", besluit Rosius.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top